Verdiende zege Germanicus

Germanicus behaalde zondagmiddag een verdiende 4-2 overwinning tegen Zuidwolde. Dalen versloeg EMMS met 4-1, terwijl Sleen met 3-1 te sterk was voor Ruinen.Germanicus ging op sportpark De Pampert sterk van start en na drie kansen was het in de tiende minuut al raak. Uit een scherpe voorzet van Marco Cremer schoot Zuidwolde-verdediger Mark van de Beld de bal pardoes in eigen doel. Ondanks een paar goede mogelijkheden bleef het tot de rust bij 1-0.

Na ruim een uur kwam Germanicus op 2-0. Na een mooie aanval over een aantal schijven was Roelof van Dijk de afmaker. Door concentratieverlies kwam Zuidwolde via Stef Raben in de 68e minuut op 2-1 en kreeg Germanicus het even moeilijk. Zuidwolde stond toen overigens al met tien man op het veld. Jerry Dekker werd na twee keer geel en dus rood van het veld gezonden.

Tien minuten voor tijd viel de beslissing in de wedstijd. Niels Haandrikman maakte zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Germanicus. Roelof van Dijk zette vanaf de strafschopstip de 4-1 op het scorebord. Het slotakkoord was voor Zuidwolde. Martijn Spijkerman bracht de eindstand in deze vermakelijke wedstrijd op 4-2. Germanicus staat op de zesde plaats met veertien punten uit negen gespeelde duels.