Futsal Germanicus – Zandpol

Vrijdagavond 12 november stond de wedstrijd op het programma tussen Germanicus en Zandpol. Germanicus is de laatste weken op stoom met 4 overwinningen op rij en tegenstander Zandpol staat in de middenmoot. Bij de thuisploeg ontbraken Nick, Remco en Justin.

In de beginfase was het Zandpol wat sterk uit de startblokken kwam. Germanicus oogde wat slordig en te voorspelbaar. Zandpol wist dit overwicht in  de eerste 8 minuten te vertalen in een 0-2 voorsprong. Beide goals gemaakt door hun sterke spits. Het was duidelijk dat Germanicus uit een ander vaatje moest tappen en dat leverde kansen op. De grootste kans was voor Ruben, die zijn harde schot op de lat zag belanden. Niet veel later was het dan toch raak. Ruben Soppe was het eindstation van een goed uitgespeelde aanval en schoot binnen, 1-2. De thuisploeg probeerde hierna meermaals om voor de rust gelijk te maken, maar Zandpol hield de boel goed dicht.

De 2e helft had Germanicus het beter onder controle. De sterke spits van Zandpol werd geneutraliseerd en kwam weinig meer in het spel voor. Hierdoor wisten de geelzwarten de wedstrijd om te draaien. Na een wilde overtreding, waarbij Ruben hoog door de lucht vloog, kreeg Zandpol een gele kaart. Deze overtal-situatie werd goed uitgespeeld door Germanicus. Want na een snelle combinatie tussen Paul en Ruben, kwam de bal bij Dennis Veenstra die goed inschoot, 2-2. Hierna bleef het spannend, zonder dat er veel kansen werden gecreƫerd. Toch wisten de Coevordenaren na wat speldenprikjes toch op voorsprong te komen. Na goed voorbereidend werk van Paul, was het Roy Piek die van dichtbij raak schoot, 3-2. Met nog een kleine 10 minuten op de klok, leek Germanicus de wedstrijd over de streep te gaan trekken. Echter was het Zandpol die 5 minuten voor tijd nog wist te scoren. Een zacht rolletje ging tussen een aantal benen door en verdween onverwachts in het geelzwarte doel, 3-3. Germanicus probeerde in de laatste minuten de winnende treffer te forceren, maar kwam niet door de muur van Zandpol heen. De Coevordenaren bleven steken op een 3-3 gelijkspel en verloren in de laatste minuut nog Rene Meijerink, die met een fikse spierscheuring vh veld moest.

Al met al wel een terechte uitslag tussen 2 teams die weinig ruimte weggaven.