Verslag Germanicus futsal 1

Vrijdagavond 12mei mochten de mannen van Futsal 1 aantreden tegen het jonge team van Sweel. In de 1e helft legde Germanicus een goede pot op de mat. Veelvuldig ging de bal van voet naar voet en kwamen er mooie uitgespeelde kansen. Binnen 5 minuten wisten de Coevordenaren dan ook te scoren. Het was Paul vd Sande die de bal meegaf aan de meegelopen Rene Meijerink, die met een bekeken schot binnenkant paal raak schoot, 1-0. Germanicus zat gelijk goed in de wedstrijd en voerde daarna de score op. Eerst was het Paul vd Sande die hard binnenschoot via de paal. En even later pikte Ruben Soppe ook z’n doelpunt mee door binnen te schieten via de keeper, 3-0. Tegenstander Sweel probeerde met plaagstootjes wel wat terug te doen, maar de schoten van afstand waren een prooi voor doelman Nick Renting. Germanicus was in deze fase wel effectief en wist opnieuw te scoren. Een goed uitgespeelde counter resulteerde in een vrije doorgang voor Paul en Ruben. Paul stormde op de keeper af en speelde op het laatste moment naar Ruben Soppe, die de bal kon binnenlopen, 4-0. Hierna deed ook Robin Meijer een duit in het zakje. Hij kreeg de bal van Paul en schoot beheerst binnen, 5-0. Toch wisten de bezoekers uit Zweeloo een eretreffer te scoren vlak voor rust na een uitgespeelde counter, 5-1.
Na de rust nam Germanicus wat gas terug. De tegenstander speelde hier goed op in. Want met een man minder wisten ze de 5-2 te scoren. In deze fase waren de geelzwarten wat slap en gaf het een paar kansen weg. Gelukkig was sluitpost Renting degene die scherp bleef en een aantal goede reddingen in huis had. Gelukkig kwam Germanicus daarna weer in een betere fase. Nadat Roy Piek enkele ‘vieze’ meters maakte, lag er ruimte bij Robin, die de bal schonk aan Paul vd Sande, die scoorde, 6-2. Bij Sweel was de pijp nu wel leeg en was het einde vd wedstrijd nabij. Het was opnieuw Paul vd Sande, die met z’n 3e vd avond de eindstand op het bord zette, 7-2. Al met al een lekkere wedstrijd van de Germanen, die hiermee een knappe 5e plek veilig stelde.