Verslag Germanicus – SC Erica

Afgelopen zondag kwam het nog ongeslagen SC Erica op bezoek in de Mavin Veste. Een goede 450 bezoekers hadden de weg gevonden naar de Pampert en met name de trouwe geel/zwarte aanhang was benieuwd hoe de jonge ploeg zich zou herstellen van de wedstrijd van vorige week in Lemelerveld. Trainer Prins had ten opzichte van de wedstrijd in Lemelerveld een wijziging doorgevoerd. Justin Tijsma begon in de basisopstelling.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd, waarbij Erica duidelijk het initiatief aan Germanicus wou laten door ver in te zakken en vervolgens probeerde men met lange ballen de spitsen te bereiken.

Germanicus was ook niet van plan om in het open mes te rennen en zo speelde de eerste 25 minuten zich vooral af op het middenveld, waardoor beide ploegen niet tot kansen wisten te komen. Na een goede actie van Tijsma aan de linkerkant, ontstond het eerste gevaar. Zijn voorzet kon echter net niet verwerkt worden door Fabian Greve. Vervolgens kwam Verhoef goed door vanaf links, maar zijn voorzet was iets te hoog waardoor Pim van der Veen net niet de bal binnen kon koppen. De eerste kans van Erica kwam tot stand na een fout achterin bij Germanicus. Aanvoerder Hindriks leverde de bal in bij één van de voorwaartsen van Erica, maar doelman Beugelink ranselde de bal uitstekend uit het doel. Het was ook één van de weinige fouten van de defensie want verder stond men goed en solide te verdedigen.

Na rust was Devon Smit de vervanger van Justin Tijsma, die door een ongelukkige botsing in de eerste helft niet verder kon spelen. Tevens was Stan Ypenburg de vervanger van Pim van der Veen. Het bleken twee gouden wissels te worden. Germanicus probeerde meer druk op de defensie van Erica te krijgen en daardoor ontstonden er ook meer kansen. Uit een corner kwam Daan van Dijk tot een goede kopbal, maar zijn bal scheerde net over de lat. Na een paar halve kansjes voor Germanicus kwam de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe tot stand. Ypenburg verschalkte zijn tegenstander en gaf vanaf rechts een perfecte voorzet, die door Greve ineens op de pantoffel werd genomen. Met zoiets moet je ook een beetje geluk hebben en dat ontbrak wat de bal vloog over het doel. Dit was echter wel het sein om nog meer druk te zetten. Het middenveld met Beeksma, Hoogeveen en Roelof van Dijk begon steeds beter te draaien en men wist elkaar makkelijker te vinden. Na een goede bal van Hoogeveen naar Verhoef wist deze een voorzet te geven en nu was het wel raak. In een wirwar van spelers torende Devon Smit hoog boven iedereen uit en kopte goed tegendraads binnen. Aanvoerder Lit kon zich niet beheersen en schopte bij het juichen van de Germanen Daan van Dijk. Dit gebeurde echter direct voor de ogen van de, uitstekend leidende, scheidsrechter Bouw die dan ook niets anders kon doen dan de rode kaart te tonen aan de aanvoerder van SC Erica. Erica moest dus verder met tien man en een paar minuten later kreeg men de rekening hiervoor gepresenteerd. Weer werd vanuit van het middenveld druk gezet en nu werd Ypenburg gevonden. Hij maakte zich goed vrij en zijn schot werd van richting veranderd door een speler van Erica waardoor de doelman kansloos was. Deze 2-0 was de beslissing in de wedstrijd, want Erica was met 10 man niet meer in staat om deze wedstrijd nog om te draaien. Jurriaan Veldhuis kwam Erik Boer nog vervangen en Germanicus speelde de wedstrijd geconcentreerd uit en behaalde een verdiende overwinning.

Aanstaande zondag mag Germanicus proberen dit goede resultaat een vervolg te geven. Men speelt dan opnieuw thuis en Ruinerwold is de tegenstander