Verslag N.G.C. VR1

Na de absolute kraker in onze derde klasse tegen Asser Boys moesten we vandaag op bezoek bij de nummer 4 op de rangrijst, de dames van VVAK. Hiervoor moesten we afreizen naar Kerkenveld. Het was even zoeken, maar gelukkig wist onze assistent scheidsrechter Dennian prima de weg als chauffeur. Op deze zonnige maar koude zaterdagmiddag mochten we spelen op het hoofdveld, die er op de doelmonden na aardig goed bij lag. We hadden er weer zin in en wilden deze periode toch sowieso als tweede eindigen zodat we bij een eventueel kampioenschap van Asser boys er mooi bij zitten deze periode!

Gelukkig was Daphne weer fit en kon gewoon keepen vandaag. Hilde was helaas nog niet voldoende hersteld om mee te kunnen doen, dus moesten we de opstelling wat wijzigen ten opzichte van vorige week.

We begonnen wat rommelig aan de wedstrijd, wat gelijk leidde tot een gevaarlijke terugspeelbal die niet goed verwerkt kon worden. Gelukkig was Rosanne er gelijk scherp bij en haalde de bal voor de doellijn weg! Daar schrokken we even wakker van!

In de 24e minuut haalde Josien uit op het doel van VVAK, de goede keepster wist deze bal te keren maar Kakkie (met t-shirt en toch handschoenen aan) was er razendsnel bij om hem beheerst binnen te schieten. Helaas vond de vlagger van de thuisploeg dit buitenspel en werd de goal afgekeurd.

De hele eerste helft verliep rommelig. Veel passes die niet aan kwamen, balverlies op vreemde momenten die we eigenlijk niet konden verklaren. Tot we Anna, Simone en Josien erg hoorden mopperen over de laagstaande zon, toen was het ons in 1 keer duidelijk. En op de foto’s is te zien hoe irritant die zon was vandaag!

Gelukkig waren onze blanke Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt, ook wel bekend als Rosanne en Melissa echt ijzersterk in het centrum vandaag! Die zaten echt overal tussen en werkten zich een slag in de rondte!

Met een 0-0 op het scorebord gingen we de rust in. Even een warm kopje thee om de inmiddels bevroren handen wat op te warmen. De boel moest even op scherp gezet worden in de rust om vervolgens de tweede helft orde op zaken te stellen.

De tweede helft beginnen we gelijk sterk, dat resulteerde ook in mooie aanvallen en wat kansjes. Rose moest werken dus die ging eruit in de tweede helft en werd vervangen door Annet, die op haar vertrouwde linksback positie ging spelen (en dit erg goed deed!) en Jolinde doorschoof naar het middenveld.

Veel kansen werden gecreëerd en de keepster werd regelmatig getest tot in de 53e minuut een van de verdedigers van VVAK de bal met de hand raakte binnen de 16. PENALTY! Natuurlijk kwam de goed spelende Melissa naar voren om deze te nemen en uiteraard te verzilveren. GOALLLLL 0-1!!

We bleven druk zetten en de wedstrijd controleren. Met die 0-1 op het scorebord speelt dat toch net even wat lekkerder en speelden we wat vrijer dan voor de goal. De aanval werd veel gezocht via Anna en Kakkie die regelmatig weg werden gestuurd en gevaarlijk waren.

Na een schot op doel in de 64e minuut, die de keepster van VVAK wederom goed pakte viel de bal voor de voeten van Anna die hem keihard in de netten werkte, 0-2! Die is binnen! Nog een klein half uurtje door knokken. De duels op het middenveld werden veel gewonnen. Met name Simone was erg vel en won bijna al haar duels.

Dat knokken en vechten bleven we doen, al werden de dames uit Kerkenveld het laatste kwartier ook weer wat sterker. In de 85e minuut werd er een penalty toegekend aan VVAK, we konden niet goed zien of het terecht was of niet, maar hij werd wel gegeven. Gelukkig wou Daphne nog graag even laten zien dat zij ook in de laatste minuten even belangrijk kan zijn (net als Melissa Lamprou vorige week) en stopte ze deze penalty met een mooie zweefduik. Ook de rebound was voor Daffie!

Helaas werd er uit een corner in de laatste minuten nog wel gescoord en zo werd het nog 1-2. Maaaarrr… WINST, en dat was het belangrijkste doel vandaag!

Leuke bijkomstigheid, koploper Asser Boys speelt vandaag gelijk tegen B.D.E.!! We naderen de koploper na deze wedstrijd dus op 1 punt en blijven mooi in de buurt van die eerste plaats!

Woman of the match was vandaag een lastige nek aan nek race, Daphne was erg belangrijk voor ons vandaag en stopte zelfs een penalty, maar Melissa heeft de hele wedstrijd gedomineerd en zette ook de 0-1 op het scorebord. Melissa is de woman of the match dus geworden!

Volgende week spelen we thuis tegen Drenthina. We hopen dan weer op jullie support!