Verslag N.G.C. VR1

Ganzenmarkt weekend in Coevorden! En die werd ingeluid met de topper in deze derde klasse, de ongeslagen nummer 1 tegen de knappe nummer 2. Een spannende maar wel hele mooie wedstrijd op het programma dus vandaag, even kijken of we ons met de nummer 1 kunnen meten.Vandaag speelden we op een bijna uitverkocht Estadio del Pampi bij Germanicus. Stonden vrij veel supporters ondanks het slechte weer. Zo was te zien dat het een leuk affiche was en de supporters benieuwd zijn naar ons goed spelende team.

Als je boven het verslag de uitslag ziet staan zou je denken dat het een hele saaie wedstrijd was, maar niets is minder waar, hier zat echt alles in. Heel goed combinatievoetbal en een mega goede strijdlust en vechten voor elkaar.

Omdat we vorige week goed hebben gespeeld tegen de (toen nog) nummer 2 hebben we de opstelling ongewijzigd gelaten. Waarom ook een goed spelend team veranderen!?

We begonnen gelijk erg goed aan de wedstrijd wat ook vrij snel resulteerde in een grote kans voor Kakkie, die goed weggestuurd werd en op snelheid 1 tegen 1 op de keepster af kon. Zij maakte alleen haar doel erg goed klein, dwong Sharon om te schieten met links. Helaas net geen goal, maar wel gelijk een speldenprikje naar de koploper! We zijn hier niet kansloos vandaag.

Het eerste half uur hebben we ook echt de kansen wel gehad, maar die werden helaas niet verzilverd. Het duel werd stevig gespeeld met tackles en overtredingen her en der, maar wel op een faire manier.

Asser boys kreeg nog een beste kans uit een afvallende bal die de rechtsbuiten van de dames uit Assen over Daffie heen pegelde, maar op de paal kwam en daar was Daf weer scherp bij en plukte hem weg zodat er geen rebound kon komen.

Het laatste gedeelte van de eerste helft nam Asser Boys de regie een beetje over en gingen ze beter voetballen. Net voor de rust kwam Daffie in botsing met een speelster van Asser Boys, dit zag er niet goed uit en helaas moest ze in de rust gewisseld worden.

Gelukkig hebben we Melissa, de Kostas Lamprou van NGC, alleen dan 6 koppen groter. We werden gedwongen om 1 van de beste speelsters vandaag op te offeren om te keepen de tweede helft. In de rust even een korte warming up en wat kleine tips voor de gelegenheidskeepster. Vol goede moed de tweede helft in!

Die tweede helft waren er wat kansen over en weer, maar echt hele grote kansen heeft het niet opgeleverd, wel blessures helaas! Ook de prima ingevallen Annet moest geblesseerd het veld weer verlaten. Hilde kreeg ook een beste tik tegen haar knie, maar zij kon gelukkig door! Ze had de organisatie goed voor elkaar achterin dus dat was een hele geruststelling dat ze kon blijven staan.

Het was een spannende wedstrijd, zowel voor de speelsters als iedereen op de bank. Het kon echt beide kanten op, deze teams waren echt aan elkaar gewaagd. Beide een goede mix van ervaring en wat jongere speelsters.

Van tevoren waren we gewaarschuwd voor hun voorhoede, ze hadden al erg veel doelpunten voor en we wisten dat ze een spits hadden die bijna alles er in legde. Zij werd overigens nagenoeg onschadelijk gemaakt door een geweldig spelende Linda! Die beet zich er helemaal in vast.

Net voor het einde konden de dames van Asser Boys nog 1 keer heel gevaarlijk worden, maar Kostas stond hier geweldig op te letten, strekte zich helemaal uit met een (show)duik en wist de bal net weg te tikken over de achterlijn. Daar redde ze ons maar even mooi, bedankt Melis!

Zo werd de wedstrijd afgesloten met een 0-0 gelijkspel, wat ook over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag is! Beide kansen gehad en er voor gestreden, de teams waren goed in evenwicht. Hier kunnen we dus prima mee leven, en nu met een lekker gevoel de Ganzenmarkt in.

Iedereen heeft er voor geknokt vandaag, maar er was toch 1 die boven zichzelf uit steeg vandaag en dus de titel woman of the match verdient. Linda was vandaag echt onze rots in de branding!

Volgende week weer een leuke wedstrijd op het programma tegen VVAK, in het altijd mooie Kerkenveld!

Natuurlijk hopen we dat er weer een groep van onze trouwe supporters zal afreizen om ons te komen aanmoedigen.

Geniet van het ganzenmarktweekend!