Verslag NGC VR1 – Pesse VR1

Op deze heerlijke nazomer (herfst) dag stond een kraker in de derde klasse op het programma.De nummer 3 Pesse kwam bij ons op bezoek in Dalerpeel. Op deze manier wisten we dat we van plaats op de ranglijst kunnen wisselen door van ze te winnen. Dit zou geen makkelijke opgave worden, dat wisten we van tevoren.

De technische staf ging tijdens het nuttigen van een heerlijke Dalerpeelse gehaktbal de opstelling op het bord zetten en wat tactische zetten doornemen. Een tweetal wijzigingen ten opzichte van vorige week. Melissa was weer volledig inzetbaar en begon uiteraard weer in de basis, en Anique de Lange startte op de plek van Annet.

We begonnen matig aan het duel en leken wat af te tasten wat Pesse zou gaan doen.
Door 2 keer wat slordig uit te verdedigen stonden we binnen een kwartier al met 0-2 achter.
Al moet ik eerlijk toegeven dat die eerste van hun er wel loeihard en zuiver in ging. Daar was onze Daffie compleet kansloos.

Dit moest toch echt even wat scherper en wat harder de duels in. Het was als trainer goed om te zien dat onze laatste vrouw en rechtsback uit zichzelf hadden besloten van positie te wisselen om iets meer drang naar voren te krijgen. Hieruit bleek dat ze zo snel mogelijk op zoek wilden naar de aansluitende treffer.

We kwamen beter in ons spel, maar dat resulteerde helaas nog niet in een doelpunt. Daphne hield ons een paar keer op de been door uitstekend 1 tegen 1 duels te pakken. Kakkie kwam er een paar keer heel gevaarlijk door, maar daar bleef het nog wat bij.

Tot 3 minuten voor rust… Kakkie, die zelf altijd zegt dat ze niet kan afwerken, vuurde een enorme pegel af op het doel van Pesse, waar ze zag dat de keepster te ver voor het doel stond. Het enige wat die keepster kon doen is kijken hoe mooi die bal er in ging! LEKKER HOOR!

We gingen met 1-2 de rust in! Dit is toch met een heel ander gevoel dan een 0-2 achterstand.
Er werden even een aantal zaken besproken die anders moesten de tweede helft. Simone en Rose, die zich helemaal stuk hadden gespeeld werden gewisseld voor Kyra en Annet. Hierdoor schoof Melissa een linie naar voren om wat aanvallender te gaan spelen. Dit hoeven we echt niet te verliezen!

Vol goede moed en vertrouwen gingen we de tweede helft in. Proberen die gelijkmaker zo snel mogelijk binnen te prikken. Dit lukte ook bijna meteen! Sharon zette vakkundig haar tegenstander voor schut met een geniale actie, haalde de achterlijn en legde hem precies bij Kyra op de pantoffel. 2-2 dachten we… Toch niet, ze kon er net niet bij.

Het regende kansen, waar het gevaar met name weg kwam van de goed spelende Kakkie, maar haar voorzetten werden niet binnen geschoten. Blijven knokken dames, we spelen ze weg de tweede helft! Er werd keihard geknokt door iedereen!

Josien en Kyra hadden wat goede kansen die nog niet af werden gewerkt, het lukte steeds net niet…

Na 25 minuten in de tweede helft begon Melissa een solo en zag wederom de keepster iets te ver voor de goal. Er kwam een ouderwets Melissa’tje van haar voet, BAAAAAMMMMMM…. Over de keepster, 2-2!! Hoe verdiend was dit en wat een ontlading!! TERECHT!

Daarna ging Pesse ook weer wat proberen aan te zetten met hun laatste krachten. Gingen we dat punt koesteren na een 0-2 achterstand, of vol voor de 3-2?? Daar leek niemand een seconde over na te hoeven denken, op 1 been kun je niet lopen! Vol voor die overwinning.

De duels werden stevig aan gegaan en Sharon bleef weggestuurd worden om voor gevaar te zorgen. 6 Minuten voor tijd had Sharon nog weer eens een mooie voorzet op Josien, die met de punt een soort van kamikaze sliding binnen wist te werken…. 3-2!!! JAAAAAAA DAR IZZIE HOOR!!!

De grensrechter dacht nog even tactisch deze af te vlaggen, maar achter 2 man weg komen is hier bij ons geen buitenspel. Dat vond ook de scheidsrechter die na overleg met zijn vlaggende assistent vond dat het een 100% doelpunt was!

Pesse ging wat grilliger spelen en wou niet verliezen. Daar werden ze nog een paar keer gevaarlijk, en kregen ze nog een vrije trap net buiten de 16. Rosanne had na de bekerfinale van vorig seizoen even een déjà vu momentje… een speelster van Pesse kon op het doel af, dit gebeurt niet weer dacht ze, en onderuit.

Die bal kon Daffie net met de vingertoppen op de lat tikken. Er werd geknokt voor elke centimeter en lieten ze niet meer gevaarlijk worden.

Na een aantal minuten extra tijd vloot de scheidsrechter voor het eindsignaal! 3 Punten blijven in Dalerpeel. Heerlijk dames! Volgend weekend vrij, welverdiend!

(bron: facebook VR1)