VKW effectiever dan Germanicus

Met VKW kreeg Germanicus zondag een tegenstander op bezoek, die net als de Germanen de laatste drie wedstrijden winnend had weten af te sluiten.

Beide ploegen zitten dus in een goede fase en dat was tijdens de wedstrijd ook goed te zien. VKW is het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 1e klasse, maar is altijd een goed voetballende ploeg met gevaarlijke spitsen en ook deze wedstrijd zou dit weer blijken.

Trainer Prins had de formatie, die de afgelopen weken goed weet te presteren opnieuw het vertrouwen gegeven en Germanicus begon uitstekend aan de wedstrijd. Veel balbezit en snel de bal rond laten gaan was zeker in de openingsfase aan de orde en het was duidelijk dat VKW hier moeite mee had. In de 10minuut nam Germanicus de leiding. Een snelle combinatie door het midden bracht de bal bij Kain Hoogeveen en hij behield goed het overzicht en bediende Marco Verhoef. Verhoef is in vorm en deed dus wat hij de afgelopen weken deed, namelijk scoren. Na deze 1-0 kreeg Germanicus enkele mooie kansen om de 2-0 te scoren. Een vrije trap van Harm Hindriks werd fantastisch gepakt door de doelman van VKW en Stan Ypenburg speelde zichzelf goed vrij maar zijn schot ging rakelings naast. Hierna volgden een aantal corners voor Germanicus, die dreigend waren maar geen resultaat opleverden. Na deze 20 minuten kwam VKW onder de druk uit en was het ook gelijk raak. Na duelverlies op het middenveld werd Nijstad in stelling gebracht en hij maakte deze kans goed af. Na deze 1-1 probeerde Germanicus de draad weer op te pakken en zocht men opnieuw de aanval. VKW bleef in de tegenaanval echter ook gevaarlijk en na een snelle counter werd opnieuw Nijstad in stelling gebracht en hij wist nogmaals Beugelink kansloos te laten. Deze 1-2 betekende tevens het 175e doelpunt van Nijstad.

Na deze dreun had Germanicus tijd nodig om te herstellen en tot aan de pauze gebeurde er dan ook weinig meer. Daan van Dijk had tijdens de wedstrijd last gekregen van de hamstring en werd na rust vervangen door Devon Smit. Germanicus ging direct na rust 1 op 1 spelen en probeerde zo de gelijkmaker te forceren. Op het middenveld werd onder aanvoering van Hoogeveen, Van Dijk en Beeksma voor elke bal gevochten, maar VKW ging vol mee in het gevecht zodat er een boeiende strijd ontstond zonder dat deze unfair verliep. Scheidsrechter Alberts voelde de wedstrijd ook feilloos aan en floot een uitstekende wedstrijd. Germanicus probeerde meer druk op te bouwen, maar VKW bleef in de omschakeling zeker zo gevaarlijk. Pim van der Veen was inmiddels Justin Tijsma komen vervangen en hij kon net niet in de draai tot afronding komen. Een kopbal van Greve werd van richting veranderd door een verdediger, maar deze viel zomaar in de handen van de doelman van VKW. Op dit gebied ontbrak ook het geluk wat je soms nodig hebt. Aan de andere kant trof VKW nog een keer vol de lat dus hier mocht Germanicus zeker niet klagen.

De laatste 10 minuten van de wedstrijd ging in en Germanicus gooide alles vol op de aanval. Ypenburg haalde nog een keer uit, maar ook deze bal zeilde net over de lat. In de 85e minuut viel de beslissing. VKW kwam er via Nijstand nog een keer goed uit en hij legde de bal keurig breed op Willems, die daarmee de wedstrijd in het voordeel van VKW wist te beslissen. Een nederlaag waar een gelijkspel op zijn plaats was geweest. VKW was echter voorin gevaarlijker en effectiever.

Zondag is Germanicus vrij en hierna gaat men op bezoek bij Raptim.