Voetbaljeugd Germanicus-CSVC na de zomer verder als FC Coevorden

Coevorden – De voetbaljeugd van Germanicus-CSVC gaat met ingang van volgend seizoen verder onder de naam FC Coevorden. Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt in de kantine van CSVC tijdens de aftrap van de tweede seizoenshelft. Voluit heet het samenwerkingsverband tussen zondagclub Germanicus en zaterdagclub CSVC na de zomer SJO FC Coevorden.

Bron: Coevorder Courant

Vaak hebben de tegenstanders van nu nog ST Germanicus-CSVC het over ‘Germanicus’ als opponent omdat die clubnaam nu eenmaal vooraan staat. Dat zit bijvoorbeeld de Coevordenaren Ivar Kosters en Ramon van Nuil – samen hoofd van de jeug dopleiding – niet lekker. ,,Daar moeten we iets aan doen, want het klinkt niet goed”, zegt Van Nuil. En zo geschiedde, want de herkenbare naam FC Coevorden prijkt voorop het nieuwe jeugdbeleidsplan – tachtig pagina’s dik – voor de komende vier jaar.

,,Het ging wel stapje voor stapje om de naam te laten veranderen”, weet Van Nuil. ,,We moesten bijvoorbeeld in overleg met de KNVB en de Kamer van Koophandel moest er ook van weten. Uiteindelijk kregen we van iedereen groen licht, gelukkig.” Met het jeugdbeleidsplan – er is volgens Van Nuil vanaf ‘nul’ begonnen – krijgt FC Coevorden ook echt een rode draad. ,,Met onder meer een identieke warming-up voor de JO13 tot JO19”, vertelt Kosters. ,,Zodat de spelers precies weten wat er moet gebeuren en hoe gevoetbald wordt als ze worden doorgeschoven naar een hogere leeftijdsklasse.”

Leidraad voor de jeugdelftallen is het systeem met vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers. ,,De standaardteams van CSVC en Germanicus spelen ook in deze formatie”, zegt Kosters. Van Nuil: ,,We houden de vinger aan de pols zodat het gros van de trainingsstof ook daadwerkelijk wordt gegeven.” Kosters: ,,En we willen in elk geval meer op techniek laten trainen bij de jongste jeugd. Elk kind heeft straks een bal. Natuurlijk is de groei van het aantal jongste spelers – mini’s – een mooi bijkomend voordeel. De mini’s zijn heel belangrijk voor ons.”

Drents Verbond

Het samenwerkingsverband tussen de beide Coevorder voetbalclubs heeft zich recent verbonden aan het Drents Verbond: een samenwerking tussen FC Emmen en amateurclubs in de regio. Resultaat daarvan is bijvoorbeeld dat trainers van de profclub op vrijdag 1 mei een clinic geven bij Germanicus voor de JO8 tot en met JO15.