VR1 wint topper van Asser Boys VR1

MATCHDAY! En wat voor een…. De absolute kraker in deze derde klasse, de nummer 1 Asser boys tegen de nummer 2 NGC. We gaan natuurlijk maar met 1 doel naar Assen, die 3 punten ophalen en meenemen naar Coevorden, dan staan we qua punten op gelijke hoogte met de dames uit Assen! Kop d’r veur en vol passie en strijd dus vandaag!

Gezien de weersvoorspelling was het nog afwachten of het allemaal goed zou gaan, maar gelukkig ging de wedstrijd gewoon door! Aangekomen op het sportpark gingen we er vanuit dat we op het hoofdveld zouden spelen, zoals op Voetbal.nl stond, maar we moesten op kunstgras, heerlijk, dat kunnen wij wel!  En gezien de voorspelde regen natuurlijk ook alleen maar gunstig!

Een weekje pittig getraind en heel gericht naar deze top wedstrijd toe gewerkt, eindelijk was het dan zo ver. Een goede bespreking, een paar kleine wisselingen in de opstelling en tactiek en we moeten er klaar voor zijn! Alle koppies dezelfde kant op, het vuur in de ogen, overtuigd dat we ze gaan pakken! En zo begonnen we ook aan de wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat we allemaal bereid waren keihard te knokken en elkaar volop te helpen waar nodig. Wat een genot om naar te kijken! En dan ook nog eens met erg goed voetbal. De dames uit Assen begonnen ook sterk de eerste 5 minuten, maar ze leken wat onder de indruk van onze speelwijze, wat ook in de 7e minuut al resulteerde in de 0-1 uit een indraaiende corner van Josien, waar de keepster geen antwoord op had en in de netten viel! Hoppakeee… daar gingen we voor, een snelle voorsprong!

We bleven goed voetballen wat ook resulteerde in kleine kansjes en mooie aanvallen. Op het middenveld werd geheerst door Anna en Simone die als controleurs speelden en werkelijk alle duels wonnen, wat moeten de middenvelders van Asser Boys zich wat anders voorgesteld hebben van deze wedstrijd. De duels waren voor ons, en dan zijn die 2 harde knokkers vandaag ook nog eens geweldige voetballers die gelijk het spel weer goed voort kunnen zetten!

Na een kwartier spelen kwam de bal na een geweldige pass van Hilde uit de achterste linie bij Sharon terecht, die goed het overzicht bewaarde en Josien vrij zag lopen net iets buiten de 16. Ze zag dat de keepster te ver voor haar doel stond en met een werkelijk geniaal bedacht en uitgevoerde stift verschalkte ze de keepster en zette de 0-2 op het scorebord! Goaltje hoor Josien!! En wat een blijdschap bij de dames uit Coevorden. Het harde werken en goede spel wordt beloond.

In de 29e minuut kwam een perfect uitgespeelde aanval voor de voeten van Kakkie, die geen bedenktijd nodig had en vakkundig de 0-3 in de touwen roste! Zie je wel, Kakkie kan wel scoren!  .
Helaas viel na een miscommunicatie 5 minuutjes later de 1-3.

Jammer genoeg waren de weergoden ons niet goedgezind, het regende als een malle en begon het ook nog eens te hagelen! En niet te zuinig… Zo konden we niet voetballen en de scheids legde de wedstrijd een minuut of 10 stil om te wachten tot het wat beter zou worden.

Gelukkig gebeurde dat en we gingen naar buiten om de resterende 13 minuten te spelen. Hier bleven we controleren en zorgen dat we met deze 1-3 de rust in zouden gaan. Dit lukte prima. Jolinde had nog wel een bewegelijke spits bij zich, die liet ze net voor de rust uit haar broekzak zodat zij ook kon gaan rusten. Zij werd vakkundig onschadelijk gemaakt en dat is de rust ook nog even met een complimentje benoemd.

Na de rust was het weer aardig omgeslagen in een beste storm met gigantische rukwinden. Het werd steeds lastiger om te voetballen, de bal werd continu van richting veranderd. Toch bleven we goed spelen wat ook resulteerde in 2 grote kansen van Rose en Kakkie. Helaas werden deze net niet verzilverd.

Helaas gebeurde er ook nog iets wat we allemaal liever niet hadden gehad. De harde wind zorgde er voor dat er een doel die naast het veld stond omver waaide en hard op het hoofd van de grensrechter van Asser Boys terecht kwam die mal naar de grond viel. Hij is ook per brancard van het veld gehaald. We hopen dat het inmiddels weer goed met hem gaat!

Nadat de wedstrijd met een andere vlagger weer werd hervat, en Kyra die voor de moe gestreden Rose in was gevallen gingen we toch op jacht naar het vierde en beslissende doelpunt. Een mooi uitgespeelde aanval kwam bij Kakkie voor de voeten, die een geweldige actie in huis had en de bal werkelijk perfect afgemeten op de instormende Kyra gaf die de bal hard in het doel ramde. 1-4! In de pocket!

Met een heerlijk gevoel weer naar Coevorden. We staan gelijk met de koploper en zij moeten volgende week uit naar BDE, ook geen makkelijke wedstrijd. Wij ontvangen VVAK thuis bij CSVC, waar we spelen om 14.30 uur. We hopen uiteraard jullie allemaal als trouwe supporters te zien daar!

Vandaag was het erg lastig om een woman of the match te kiezen, daarom kiezen we vandaag een team of the match. Met zo’n inzet en goed voetbal zijn we allemaal de beste, een SUPER team prestatie!