Wedstrijdschema Offerein Voetbaltoernooi 2020 bekend

HOOGEVEEN – Komende zomer organiseren Hoogeveen en HZVV voor de negende keer het Offerein Voetbaltoernooi. Net als vorig jaar wordt er weer gestreden om de AH Offerein Bokaal en de Paviljoen Nijstad Cup. De organisatie verwelkomt met Pelikaan S, VKW, Dalen, LTC en Achilles 1894 vijf nieuwe deelnemers.

Ook dit jaar strijden de hoofdklassers en eersteklassers om de AH Offerein Bokaal en de tweede- en derdeklassers om de Paviljoen Nijstad Cup. ‘De nieuwe opzet is ons vorig jaar uitstekend bevallen’, vertelt Ferdinand Hup namens de organisatie. ‘Doordat we het toernooi hebben opgesplitst zijn de krachtverschillen minder groot. Hierdoor ontstonden er leuke wedstrijden met voldoende weerstand voor alle ploegen. Iets voor de trainers en spelers natuurlijk van grote waarde is.’
De waardering voor alle ploegen is even groot. ‘We hebben er bewust voor gekozen om qua prijzengeld geen onderscheid te maken tussen beide poules. Dat betekent dat de winnaars van beide toernooien evenveel krijgen. Dat geldt ook voor de overige klasseringen. Hiermee willen we benadrukken dat alle deelnemers voor ons even belangrijk zijn.’

AH OFFEREIN BOKAAL

De vier deelnemers aan de AH Offerein Bokaal strijden in een halve competitie om de eindzege. Titelverdediger Hoogeveen zondag neemt het vrijdag 14 augustus tijdens de eerste speelronde op tegen Pelikaan S. De ploeg uit Oostwold doet nog mee om promotie naar de Hoofdklasse. HZVV neemt het dezelfde avond op tegen een ander nieuwkomer in de vorm van VKW. De Westerborkers worden getraind door Karlo Meppelink, die in het verleden het toernooi al een aantal keren won met HZVV.
Het toernooi gaat dinsdag 18 augustus verder met de duels HZVV – Pelikaan S en Hoogeveen zondag – VKW. Op de slotavond vrijdag 21 augustus staat de kraker Hoogeveen zondag – HZVV en VKW – Pelikaan S op het programma.

PAVILJOEN NIJSTAD CUP

Zeven tweede- en derdeklassers en HZVV 2 strijden om de Paviljoen Nijstad Cup. Hier werd zaterdag voor geloot bij Paviljoen Nijstad door Henry Duinkerken (leider HZVV 2) en Ronald Post (leider Hoogeveen zaterdag). De loting leverde een aantal interessante wedstrijden op. Zo werd titelverdediger Germanicus gekoppeld aan LTC. Beiden zijn op dit moment koploper in respectievelijk de zondag en zaterdag tweede klasse. Het lot koppelde tevens Hoogeveen zaterdag aan HZVV 2. Met Achilles 1894 en Dalen treffen twee nieuwe deelnemers elkaar. De Assenaren zullen dit seizoen kampioen worden in de derde klasse, terwijl Dalen vorig seizoen promoveerde naar de tweede klasse. Het laatste duel gaat tussen Nieuw Buinen en SC Erica. Laatstgenoemde ploeg doet al vele jaren mee aan het toernooi.
De eerste ronde wordt afgewerkt op vrijdag 18 augustus. Na afloop van de eerste speeldag wordt er voor het vervolg opnieuw geloot. De winnaars strijden dan verder om plaats 1 t/m 4 en de verliezers om plaats 5 t/m 8. De tweede ronde is op dinsdag 18 augustus en de finaleavond op vrijdag 21 augustus.