Wedstrijdverslag BDE VR1 – NGC VR1

De eerste 3 wedstrijden hebben we gewonnen, dus vol goede moed gingen we naar Erica voor de vierde op rij. Helaas was vanaf de eerste minuut van die hele goede moed niet veel meer terug te zien. Er lukte helaas niet veel en de dames van BDE waren allemaal net wat feller en preciezer dan wij.

Dat resulteerde in de 16e minuut ook in de 1-0 voor de thuisploeg, na een makkelijk weggegeven corner. De hele eerste helft was een beetje rommelig, maar toch kwamen we de laatste 10 minuten steeds beter in ons spel en leken we nog aanstalten te maken om met een gelijke stand de rust in te gaan.

Net voor rust kregen we ook een vrije bal op randje 16, die uiteraard genomen werd door Dini, die de bal netjes in de rechter kruising schoot. Toch nog die 1-1 op het scorebord net voor rust, zo gaan we toch iets lekkerder de rust in.

Helaas kwamen we erg slecht de rust uit, mentaal waren we er niet meer helemaal bij. Er werd ook gelijk na rust gescoord door BDE, en het was 2-1. Dat gevoel werd versterkt toen na een overtreding op Jolinde, die geblesseerd bleef liggen, gewoon doorgespeeld werd en ook de scheids niet af floot, waaruit de 3-1 werd gemaakt.

Toch toonden we na die goal karakter en probeerden te scoren. Een vrije bal van Denise in de 60e minuut werd gestopt door de keepster, maar Lisa die na de rust ingebracht werd was er als de kippen bij om de 3-2 binnen te knallen! Dit leek toch even wat beter.

In de 65e minuut scoorde Lisa werkelijk een prachtige goal na een voorzet van de eveneens ingevallen Aniek, maar de grensrechter, die overigens meer met de vlag in de lucht stond dan naar beneden vond het buitenspel. Heel toevallig stond ik zelf op lijn o een beetje met de beste man mee te kijken, maar Lisa kwam achter 2 dames weg, dus dit was onmogelijk! Toch keurde de scheidsrechter deze mooie goal af.

Dit was de mentale nekslag. Jammer dat op zo’n manier een stempel op een wedstrijd moet worden gedrukt. Al hebben we het verlies voor een groot deel aan ons zelf te danken, als we spelen zoals we kunnen maakt het niet uit hoe goed of slecht de arbitrage is. Er gebeurden veel rare dingen tijdens de wedstrijd waar niet correct op gehandeld werd, en omdat het in onze koppies al niet helemaal lekker zat, werkte dit wel heel erg tegen!

Snel vergeten deze wedstrijd en door naar de volgende. Aanstaand weekend zijn we vrij, even de koppies leeg maken en snel weer verder.

Wel hebben we een woman of the match, die met haar invalbeurt veel positieve energie bracht en zelfs 2 keer scoorde. Ja Lies, wij tellen hem wel gewoon! Woman of the match is Lisa.