Wedstrijdverslag Bergentheim VR1 – NGC VR1

De dag van de waarheid, waar staan we precies in deze competitie? Een ultieme krachtmeting, de nummer 1 tegen de nummer 2. Mochten we deze wedstrijd winnen kunnen wij koploper worden en bij verlies staan we ineens 6 punten achter! We zijn vandaag dus maar met 1 resultaat tevreden, en dat is winst!

Vanaf de eerste minuut gaan we er ook volle bak voor, iedereen is tot op het bot gemotiveerd om vandaag als koploper weer naar huis te gaan! Helaas missen we Melissa en Hilde vandaag, dus speelt Simone als laatste man vandaag met Anique voor zich, die zich steevast heeft bewezen als voorstopper en Lisa start in de spits.

De eerste 10 minuten zijn voor ons. Ook de thuisploeg speelt prima, maar wij hebben het betere spel en de beste mogelijkheden. Dat resulteert in de 14e minuut ook in een goed duel van Lisa die er stevig in gaat, evenals haar tegenstander en dit wint en de bal bij Kakkie (Sharon) weet te krijgen. Zoals we gewend zijn van haar de afgelopen weken legt ze de bal afgemeten bij Lisa neer, die hem bekeken over de keepster lepelt en de vroege 0-1 op het scorebord zet!

Helaas is Bergentheim dan wat getriggerd en gaan ze snel op zoek naar de 1-1, die ook in de 17e minuut al valt na een vrije trap tegen. Die weten we niet helemaal goed weg te werken en de thuisploeg schiet de 1-1 binnen. Snel weer aan de bak dames, niks aan de hand.

We blijven de bovenliggende ploeg en creëren de betere kansen. Zo komt in de 40e minuut de Bal bij Rose binnen de 16, die net uit wilde halen, maar de benen werden onder haar weg gemaaid. Wonder boven wonder was er iemand die dat niet vond, en die man was de scheidsrechter. Gelukkig hebben we de beelden nog… En in de 44e minuut werd een doelpunt van Sharon afgekeurd wegens buitenspel, terwijl ze ruim achter haar man weg kwam. Maar goed, de beste stuurlui staan aan wal zei de scheidsrechter, dus laten we het daar maar op houden!

In de rust hadden we eigenlijk weinig op of aan te merken, er werd prima gevoetbald, onze duels werden gewonnen, maar het was wel duidelijk dat we het niet cadeau gaan krijgen vandaag! Dus volle bak die tweede helft weer in.

Dat deden we ook, al kon de tweede helft eerst beide kanten op, want ook de thuisploeg kwam goed de rust uit. Harde duels werden gestreden en er werd veel energie in gestoken, van beide kanten. Gelukkig bleken wij de langste adem te hebben, en blijkt het maar dat de (soms pittige) trainingen niet voor niks zijn, want de laatste 25 minuten hadden wij net even dat extra beetje over.

In de 73e minuut kwam een diepe bal Josien terecht, die Boem Boem Bonkes had vervangen, die helemaal leeg gespeeld was. Ze gaf een steekbal op de goed doorgelopen Rose die hem op haar beurt weer afgemeten bij Dini neerlegde. Zij schoot beheerst de 1-2 binnen! Hoppaaa, deze kwam even lekker! Volhouden dit en die 3 punten binnen slepen. Hier hadden we ook alle vertrouwen in, want ons middenveld en achterhoede wonnen werkelijk alle duels! Anna en Denise waren net pittbulls op het middenrif en Ellen liep overal alle gaten dicht en speelde uitstekend!

Een minuut of 10 later zagen we bijna een kopie van deze goal. De bal kwam weer bij Josien terecht die Rose wegstuurde met een steekballetje. Zij haalde goed de achterlijn, stuurde haar directe tegenstander het bos in en zag Kakkie vrij voor de goal. Die wou ook wel graag even een doelpuntje die wel telt mee pakken en KOMTIEDANHEEEE….. 1-3!! Die is in de pocket! Heerlijke overwinning dames!

Geweldige team prestatie waar echt iedereen boven zichzelf uit steeg. Toch hebben we een woman of the match, Simone die als laatste man speelde alsof ze er elke week stond, alles neerzette, gaten dicht liep en coachte als een baas.

Volgende week spelen we als koploper thuis tegen Pesse VR1. We hopen weer op jullie massale opkomst en support!