Wedstrijdverslag futsal 1

Vrijdagavond 14 oktober speelde Germanicus een uitwedstrijd in Oosterhesselen tegen Sweel. Dit werd een spannende wedstrijd die kort voor tijd werd beslist in het voordeel van Sweel.
Bij Germanicus waren er meerdere afwezigen, waardoor Nick Renting de aangewezen persoon werd om te gaan keepen. Dit zou hij deze wedstrijd heel verdienstelijk doen. In de 1e minuten was het Germanicus die het spel dicteerde zonder veel kansen te creƫren. Wel werd de bal goed in de ploeg gehouden en kwam Sweel er nauwelijks aan te pas. Toch wist Sweel op voorsprong te komen. De aanvaller kreeg de bal wat gelukkig mee, maar schoot in de verre hoek raak, 1-0. Het duurde echter niet lang voor Germanicus een antwoord had gevonden en de gelijkmaker wist te produceren. Een snel genomen corner van Paul vd Sande kwam terecht bij Remco Benjamins, die de bal uit de draai wist te scoren, 1-1. De gelijke stand kon een terechte genoemd worden aangezien beide teams aan elkaar gewaagd waren en kleine kansen kregen. Sweel had nog wel de grootste mogelijkheid maar zag een inzet op de lat verdwijnen. De teams gingen rusten met een 1-1 tussenstand. Na rust hetzelfde spelbeeld, waarbij de sfeer wel wat grimmiger werd. Het was Sweel die in de 2e helft weer op voorsprong kwam. Een goed uitgespeelde counter werd hard afgerond, 2-1. Maar opnieuw deed Germanicus snel wat terug. Een hoog aangespeelde bal kwam bij Rene Meijerink terecht die de bal met een volley in de verre hoek wist te werken, met enige hulp vd tegenstander, 2-2. De spanning was voelbaar en er werden wat lichte overtredingen gemaakt wat tot ergernis leidde bij de spelers van Sweel. Die ergernis werd nog extra gevoed doordat keeper Renting veelvuldig de afstandschoten wist te pareren. Toch kwam Sweel met nog 10 minuten op de klok opnieuw op voorsprong na een snelle tegenaanval, 3-2. Maar Germanicus toonde opnieuw veerkracht door de stand weer gelijk te trekken. Ditmaal was het Remco Benjamins die de vrijstaande Dennis Veenstra wist te bereiken en hem een niet te missen kans gaf, 3-3. Met nog 2 minuten te gaan, leek de wedstrijd in een terecht gelijkspel te eindigen. Ware het niet dat Sweel op een gelukkige manier de 4-3 wist te scoren na een mislukt schot. Helaas voor de Coevordenaren was er tijd te kort om dit te repareren en moest het de eerste nederlaag slikken.