Wedstrijdverslag futsal 1

Vrijdag 10 februari mocht Germanicus in de Drostenhal aantreden tegen Tunas uit Hoogeveen. Deze wedstrijd was voor het publiek een boeiende wedstrijd met veel strijd en een spannend slot.
In de 1e helft ging het mooi gelijk op en was Germanicus de bovenliggende partij. Dit resulteerde dan ook in een 1-0 voorsprong. De aanval van Tunas werd onderschept door Rene Meijerink, die vervolgens de bal meegaf aan Nick Renting, die beheerst kon afronden, 1-0. Na deze treffer wist Germanicus een aantal kansen te creƫren die helaas onbenut bleven. Tegenstander Tunas was zoekende en kwam niet verder dan schoten uit de 2e lijn. Maar met nog 10 minuten te spelen in de 1e helft, werd de wedstrijd compleet omgedraaid. De energie leek bij de geelzwarten uit het spel en de Hoogeveners maakten daar dankbaar gebruik van. In een tijdsbestek van 7 minuten wist Tunas namelijk 4x! te scoren. Dit kwam voort uit counters die werden ingeleid door slordigheden aan Germanicus kant. Hierdoor gingen de teams de rust in met een 1-4 tussenstand.
Na een donderspeech van aanvoerder Soppe, wist Germanicus in de 2e helft de koppies de goede kant op te krijgen. Er was strijd, energie en beleving bij de Coevordenaren en dit zorgde voor grote problemen bij Tunas. Germanicus zette de tegenstander volledig onder druk en wist de 1 na de andere aanval om te zetten in een doelpunt. Door doelpunten van Nick Renting (2x) en Roy Piek werd de stand weer gelijk getrokken, 4-4. Maar dit was nog niet genoeg voor de geelzwarten! Door de aanhoudende druk wist Tunas het niet meer en moest het ook een 5e treffer incasseren. Het was Paul vd Sande die met een beheerste ‘chip’ de 5-4 in de verre hoek schoof. Met nog 5 minuten op de klok probeerde Tunas nog een offensief te starten. Dit zorgde ervoor dat de 5-5 op het scorebord verscheen na een intikker vanuit een hoekschop. We waren inmiddels aangekomen in de absolute slotfase vd wedstrijd. Gastheer Germanicus voelde dat er meer te halen viel en stuurde keeper Martijn Jansen mee naar voren. Dit pakte zeer goed uit, want diezelfde Jansen wist zich met een fraaie beweging vrij te spelen en het doelpunt van Remco Benjamins in te leiden, 6-5. Met nog een halve minuut op de klok kwam Germanicus niet meer in de problemen en trok het de overwinning over de streep. Een geweldige comeback was hierbij voltooid en werd Germanicus beloond voor de sterke 2e helft.