Wedstrijdverslag futsal 1

Vrijdag 21 april mochten de mannen van Germanicus het opnemen tegen het jonge team van KSC. Dit werd een wedstrijd met 2 gezichten, waarbij de thuisploeg de volle buit pakte.
In de 1e helft was het KSC die veel druk zette op de geelzwarten en daarmee de overhand hadden. Dit resulteerde in een paar kleine kansen, die in de beginfase niet benut werden. Ook Germanicus was een aantal keer dicht bij een treffer, maar zag meermaals de keeper van KSC reddend optreden. Uiteindelijk waren het de gasten uit Schoonoord die de ban wisten te breken in een counter, 0-1. Niet veel later volgde ook de 0-2, door een rake vrije trap. Toch liet Germanicus de koppies niet hangen en vond het snel een antwoord na een snelle combinatie, waarbij Ruben afrondde, 1-2. In deze gelijkopgaande wedstrijd wist KSC vlak voor rust de marge te vergroten met een bekeken schot, 1-3. De geelzwarten kregen nog wel een goede mogelijkheid met een indirecte vrije trap vlak voor het KSC doel. Deze werd helaas jammerlijk gemist zodat de teams gingen rusten met een 1-3 tussenstand.
Na rust een ontketend Germanicus, die binnen een tijdsbestek van 5 minuten, de stand volledig wist om te draaien. Door snelle uitbraken kwamen de verdedigers van KSC ogen tekort en wist Paul vd Sande de 2-3 en 3-3 te maken. Maar de geelzwarte trein denderde door. Want niet veel later weer een mooie tegenaanval, waarbij Ruben Soppe de 4-3 tegen de touwen werkte. In deze fase was er maar 1 team die met de juiste energie de wedstrijd domineerde en dat was de thuisploeg. Na een snel ingenomen intrap stond Rene Meijerink ineens vrij en schoof hij de 5-3 binnen. Nu konden de mannen uit Coevorden wat inzakken en de jonge gasten laten komen. Echter leek de tank leeg bij KSC, want ze wisten zelden tot kansen te komen. Het slotakkoord was voor Paul vd Sande, die met z’n 3e vd avond de eindstand wist te zetten op 6-3. Een 7e doelpunt hing een minuut voor tijd nog wel in de lucht. Germanicus mocht aanleggen voor een vrije trap op 5 meter van de vijandige goal. Er werd gekozen voor een variant waarbij de bal tergend langzaam met een hakbeweging over de achterlijn werd gewerkt. De goed leidende scheidsrechter had nu genoeg gezien en eindigde de wedstrijd. Zo werd de lekkere 2e helft beloond en bleven de 3 punten in Coevorden.