Wedstrijdverslag futsal 1

Op de avond na Koningsdag mochten de mannen van coach Dennis Veenstra aantreden tegen Zandpol. Waar de tegenstander vorige keer de 3 punten afsnoepte van Germanicus, waren de rollen nu omgedraaid. Vanaf het fluitsignaal werd het al snel duidelijk dat de Coevordenaren kwalitatief beter waren dan Zandpol. Veelvuldig werd de aanval gezocht, maar de echte scherpte ontbrak waardoor het lange tijd spannend bleef. Het was Paul vd Sande die de ban brak met een goede individuele actie, waarbij de korte hoek werd gevonden, 1-0. Tegenstander Zandpol kon er weinig tegenover zetten en kwam niet verder dan schoten van afstand. Deze werden goed gepareerd door de Germanicus-goalie. De geelzwarten wisten de 1e helft niet meer te scoren ondanks het overwicht. Keer op keer lag de keeper in de weg. Ruststand 1-0.
Na de onderbreking werd het krachtsverschil wel omgezet in doelpunten. Eerst was het Rene Meijerink die op aangeven van Paul wist te scoren met een voetbeweging achter het standbeen, 2-0. Niet veel later werd er opnieuw gescoord. Een mooie combinatie tussen Nick Renting en Remco Benjamins werd door laatstgenoemde binnengeschoten met een heerlijk boogballetje, 3-0. Germanicus vloog in deze fase over Zandpol heen en wist ook de 4e treffer te maken. Ditmaal was het Roy Piek die op aangeven van Paul hard binnenschoot, via onderkant lat, 4-0. Zandpol kon hier weinig tegenover stellen en creƫerde nauwelijks kansen. Germanicus bleef de aanval zoeken en ondanks de vele reddingen van de Zandpol-keeper moest hij toch nog een keer vissen. Het was Remco Benjamins die zijn 2e van de avond wist te maken. Dit deed hij opnieuw met een bekeken boogbal die wel minutenlang in de lucht leek te zijn, 5-0. Het slotakkoord was voor Zandpol die de bal met de kluts meekreeg en afrondde, 5-1. Al met al een goede overwinning voor de Germanen, die revanche genomen hebben voor de eerdere nederlaag tegen Zandpol.