Wedstrijdverslag futsal 1 VS Protos

Op de warmste 28e oktober ooit gemeten in Nederland speelde Germanicus tegen koploper Protos. Dit werd een gelijkwaardige strijd met de geelzwarten als winnaar.
Bij Germanicus ontbraken er een paar spelers waardoor Nick Renting in het doel mocht plaatsnemen ipv veldspeler te zijn. In de 1e helft ging het mooi gelijk op. Beide teams probeerden met beleid de aanval te zoeken. Maar zoals vaker dit seizoen stond de formatie van gelegenheids-coach Jansen weer goed en gaf het weinig weg. Er werden door de geelzwarten een aantal goede kansen gecreƫerd. Dat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Na een onderschepping kwam de bal bij Paul vd Sande terecht, die vervolgens Ruben Soppe in stelling bracht en hem zag scoren. Tegenstander Protos probeerde hierna de gelijkmaker te forceren, maar kwam niet door de verdediging van Germanicus heen. Maar na een paar gemiste kansen aan de kant van de geelzwarten, wist Protos aan de andere kant toch te scoren. De spits kreeg de bal in de kluts mee en rondde daarna oog in oog met de keeper af, 1-1. Na dit doelpunt bleef het spel op en neer golven. De geelzwarten hadden in deze fase de beste kansen, maar scoorden niet. Ruststand 1-1.
In de 2e helft begon Germanicus sterk. Nadat Rene Meijerink de bal ontfutselde van de spits, werd de bal meegegeven aan Ruben, die de bal breed legde op Roy Piek. Waar veel mensen het doelpunt al op hun netvlies zagen, werd deze reuzenkans echter gemist. Maar niet veel later kwam dan toch de terechte voorsprong voor de Coevordenaren. Na een slim passje van Paul, wist Remco Benjamins knap binnen te schuiven, 2-1. In deze fase hadden de bezoekers uit Steenwijksmoer het moeilijk en rook Germanicus z’n kansen. Met nog 10 minuten op de klok werd de score uitgebreid naar 3-1. Dit keer was het Paul vd Sande die fraai scoorde na een mooi uitgespeelde aanval. Protos besloot na dit doelpunt om de keeper te vervangen voor een veldspeler, om de druk op te voeren. Het goed georganiseerde Germanicus raakte echter niet van de wijs en hield goed stand. Ook doelman Nick Renting liet zich een aantal keer goed zien met uitstekende reddingen. De klok tikte verder en dat was in het voordeel van Germanicus. Met nog een halve minuut te spelen wist Protos nog wel te scoren, maar het zou ze niet verder brengen dan een 3-2 eindstand. Een knappe overwinning van Germanicus die hierdoor hoog op de ranglijst blijven staan.