Wedstrijdverslag futsal 1

Op de laatste dag van september stond de wedstrijd op het programma tussen Tunas en Germanicus. De formatie uit Coevorden was deze avond wel wat gehavend, want er ontbraken wat spelers. Hierdoor waren er wat verschuivingen en werd besloten dat Ruben Soppe de keeper was deze avond en Martijn Jansen als veldspeler mocht fungeren. Germanicus begon goed en wist in de 1e minuut al te scoren. Paul vd Sande wist een vrije trap slim te nemen door deze naar de 2e paal te spelen, waar Nick Renting klaar stond om in te tikken, 1-0. Na dit doelpunt golfde het spel op en neer. De jonge frisse spelers van Tunas gaven goed tegenstand en Germanicus ging teveel mee in het snelle spel van de Hoogeveners. Ondanks het ontbreken aan creatieve oplossingen, kwam er toch een 2e doelpunt voor de geelzwarten. Op aangeven van Remco Benjamins wist Martijn Jansen binnen te schieten, 2-0. Maar nog geen minuut later werd het 2-1 na een hard schot van afstand. Het bleef deze 1e helft spannend en goalie Ruben Soppe moest een paar keer handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Er zou niet meer gescoord worden tot de rust.
Na rust een beter Germanicus. De organisatie stond goed en er werd als collectief verdedigd. Dit liet zich ook zien in het scoreverloop. Keer op keer werd een aanval van Tunas vakkundig afgewend en omgezet in een counter. Dit resulteerde in een paar goede goals. Opnieuw was Nick de gevierde man, die een assist van Remco wist om te zetten in een doelpunt, 3-1. En niet veel later deed Remco Benjamins zelf een duit in het zakje door te scoren na een goede actie van Martijn, 4-1. Hiermee leek de angel uit het spel van Tunas, die hierna besloot om hun keeper te wisselen voor een extra veldspeler. Dit bracht wel wat druk op Germanicus, maar door goed verdedigen bleef het doel schoon. Sterker nog, de Coevordenaren scoorden nog 2 keer. Eerst wist Paul vd Sande te profiteren van de geboden ruimte op aangeven van Nick, 5-1. Het slotakkoord was voor Rene Meijerink, die een aanval van Tunas wist te onderscheppen en zo de bal vanaf eigen helft in hun lege doel kon schuiven, 6-1. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter af en kon er opnieuw 3 punten bijgeschreven worden. De sleutel tot succes was deze avond het compact verdedigen met het gehele collectief. Op naar de volgende horde.