Wedstrijdverslag futsal

Vrijdagavond 16 september stond de wedstrijd op het programma tussen Germanicus en Protos. In een goed gevulde Drostenhal zag het publiek een eenzijdige wedstrijd waarbij de geelzwarte formatie een ruime overwinning behaalde. Bij de thuisploeg ontbraken Roy Piek en Ruben Soppe, maar was Roy Hooiveld wel weer van de partij. In de 1e helft werd het duidelijk dat het krachtsverschil tussen beide teams groot was. Germanicus greep Protos direct bij de strot en dat deed zich zien in de score. Eerst was het Nick Renting die wist te scoren na een pass van Rene Meijerink, 1-0. Niet veel later was het Paul van de Sande die de 2-0 binnenwerkte op aangeven van Nick. En ook de 3-0 was snel gevonden. Opnieuw was het Paul die scoorde, dit keer na een assist van Martijn Jansen. Na deze snelle ruime voorsprong zagen de vele Protos-supporters hun team de eretreffer maken, na een klutsbal, 3-1. Dit bracht echter weinig soelaas, want Paul maakte zijn hattrick door de 4-1 binnen te schieten na een pass van Martijn. Met nog 10 minuten te spelen in de 1e helft bleef Germanicus kansen creëren en werd de voorsprong uitgebouwd. Opnieuw was Paul de afmaker na een goede individuele actie, 5-1. Hierna was het tijd voor een andere doelpuntenmaker. Nadat Dennis Veenstra eerst nog vol op het hoofd vd keeper schoot, was het even later wel raak voor hem. Op aangeven van Nick kon de geboren Veenoorder bij de 2e paal intikken, 6-1. Maar de koek was nog niet op voor het rustsignaal, want er werd nog 2 keer gescoord. Eerst scoorde Martin Bloemberg na een één-tweetje met Remco Benjamins de 7-1. En vlak voor rust was het Paul die de bal hard in de kruising schoot na aangeven van Remco, 8-1. Dit was de ruststand.
In de 2e helft werd Protos opnieuw overlopen en wist het geen raad met de versnellingen van Germanicus. Nadat Paul eerst nog een tegenstander bijna KO schoot, door de bal vol op z’n neus te schieten, scoorde hij 1 minuut hierna wel na een goede dribbel, 9-1. Nu was het wachten op de 10e treffer van de Germanen, die op de schoen leek te liggen van Rene Meijerink. Echter zat de paal in de weg en ook de keeper wist zijn inzet te keren. Toch was het onvermijdelijk dat de dubbele cijfers gehad zou worden. Want de flamboyante keeper Jansen schoot een vrije trap geplaatst in de hoek, 10-1. Het bleef eenrichtingsverkeer waarbij Protos geen moment kreeg om op adem te komen. De geelzwarte trein raasde in volle vaart door en scoorde in korte tijd weer 2 keer. Paul wist de 11-1 voor z’n rekening te nemen en de 12-1 werd onbedoeld in eigen doel gefrommeld door een Protos verdediger. Hier ging wel een wervelende actie aan vooraf door Jansen. De gifbeker was echter nog niet leeg voor de bezoekers, want Germanicus wist het totaal nog op te schroeven. Dennis scoorde zijn 2e treffer van de avond met een afstandschot, 13-1. En niet veel later gaf Dennis de bal aan Paul, die zijn 8e! treffer van deze wedstrijd maakte, 14-1. En ook Nick kwam voor z’n 2e keer op het scoreformulier door af te ronden op aangeven van Martin, 15-1. Het slotakkoord was voor Martin, die een goed uitgespeelde counter promoveerde tot doelpunt, 16-1. Dit was de eindstand in de warme druk bezette Drostenhal. Germanicus beleeft hiermee een goede start van de competitie en staat op 6 punten uit 2 wedstrijden.