Wedstrijdverslag Germanicus 1 – GRC Groningen 1

Op een zonovergoten sportpark “De Pampert’’ begon om 14:30 uur de wedstrijd Germanicus 1 – GRC Groningen 1 onder het toeziend oog van de goed leidende scheidsrechter Jos Boerema.

Bij Germanicus ontbrak trainer Andre Mulder, dit i.v.m. ziekte, zijn taken werden waargenomen door Jens Dost en Arthur van der  Veen.

Germanicus gesterkt door de overwinning vorige week op FVC,  ging fris uit de startblokken en nam een veldoverwicht, dit werd al snel beloond door een doelpunt  in de 2e minuut van Kain Hoogeveen uit een lage  voorzet waarbij de doelman van GRC niet geheel vrijuit ging.

Ondanks het veldoverwicht gedurende de 1e helft was het Ronald Paans die in de 26e minuut de gelijkmaker voor GRC liet aantekenen.

Het bracht de Germanen echter niet van slag, en voortvarend vatten ze het spel weer op, het veldoverwicht bleef en reeds in de 32e minuut kwam Germanicus weer op voorsprong door een doelpunt van Nance Hoogeveen.

In het laatste deel van de 1e helft kreeg GRC wat meer vat op het spel wat zich voornamelijk op het middenveld afspeelde.

Voor de rust werd er niet meer gescoord en gingen de aanvallend ingestelde ploegen op naar de thee.

Na rust was doelman Vincent Beugelink i.v.m. een blessure gewisseld voor Bram Weerink die zich een goede vervanger bleek te tonen.

Het spel liet weer een veld overwicht voor Germanicus zien, echter de eind pass was meerdere malen te onnauwkeurig waardoor  GRC de bal steeds kon onderscheppen, Ook GRC kreeg kansen zo ging in de 53e minuut een vrijebal net naast het doel van Weerink.

In de 57e minuut wisselde GRC 2 spelers om meer stootkracht te forceren, deels lukte dit en gaande de wedstrijd moest Reinier de Boer even stevig ingrijpen, wat hem een reprimande van de scheidsrechter opleverde.

Even later eindigde een goede aanval van GRC naast het doel.

In de 68e minuut wisselde GRC nogmaals een speler, gelijk hierna kreeg Germanicus een grote kans, echter Nance Hoogeveen schoot over.

Germanicus verdedigde enkele malen minder goed uit, en kreeg GRC uit een corner een goede doel kans welke er niet in ging.

Vanaf dat moment nam GRC het spel over, echter Reinier de Boer kreeg nog een goede scoringskans welke door de keeper met de voet werd gestopt.

Bij Germanicus werd Nance Hoogeveen vervangen door Dion Jongbloed.

Germanicus was wat slordig met de bal, wat een gevaarlijke aanval van GRC opleverde, welke uiteindelijk rigoureus werd opgeruimd door de verdediging van Germanicus.

Beide ploegen werkten hard voor het resultaat, 2 keer werd een verre bal goed onderschept door doelman Weerink.

Jessie Rotmensen werd nog voorzien van een gele kaart, na nog een laatste kans voor Germanicus floot de scheidsrechter af.

Met 3 punten op zak had Germanicus wederom een overwinning behaald. Germanicus staat nu 4e op de ranglijst en gaat volgende week zondag op bezoek bij hekkensluiter Noordster.