Wedstrijdverslag Germanicus – SV Dalfsen

Alvorens Germanicus vandaag de thuiswedstrijd aanving tegen Dalfsen, werd een minuut stilte in acht genomen voor Trijntje van der Zwaag van Ons Café. Ons Café is al jaren sponsor van de club en daarom is zowel bij het eerste team, maar ook bij de lagere teams, gekozen voor een minuut stilte.

De wedstrijd begon op hoog tempo waarbij Germanicus het initiatief probeerde te nemen. Echter was het Dalfsen wat in de 12e minuut de eerste grote kans kreeg vanaf de penaltystip. Giovannis kon de penalty pareren nadat de nemer de bal niet scherp genoeg in de hoek schoot. Het spel ging daarna op en neer, met de nodige rommelige momenten. Het tempo bleef overigens hoog. Niet onverdienstelijk kwam Dalfsen middels een droog strak schot op 0-1. Nog geen dikke minuut later was het Reinier de Boer die middels een halve omhaal de 1-1 op het scorebord zette. Germanicus kwam daarna nog een keer gevaarlijk door waarbij na een aantal stations Roelof van Dijk de bal over de keeper wipte naar de tweede paal. Milan van der Weide had de hoeken voor het uitkiezen en schoot de 2-1 binnen.De tweede helft begon direct met twee goals aan beide kanten. Germanicus maakte 3-1 via een scrimmage waarbij de keeper en Nance Hoogeveen betrokken was, maar uiteindelijk via eigen verdediger het doel trof. In de 52e minuut kwam Dalfsen over links door en via een been trof de bal met boog bij de tweede paal doel. Germanicus zakte in en liet Dalfsen het spel maken. In de counter scoorde Milan van der Weide de 4-2. Niet veel later was het Reinier de Boer die na een scrimmage voor het doel, welke vanuit een corner werd veroorzaakt, de 5-2. In de 80e minuut viel de wedstrijd op slot. Bij een uitbraak van Reinier de Boer werd hij door een Dalfsen verdediger getackeld en omdat hij doorgebroken was, trok de scheidsrechter rood. Vanuit de vrije trap schoot Nance Hoogeveen de 6-2 binnen. Reinier de Boer mocht niet veel later zijn hattrick noteren waarmee de 7-2 eindstand op het scorebord kwam te staan.