Wedstrijdverslag Gomos 1 – Germanicus 1

Ondanks de thuisnederlaag van vorige week, ging Germanicus vol goede moed richting Norg. De nederlaag tegen Hoogezand was vervelend, maar er werd goed gevoetbald en gestreden, wat hoop bood voor de belangrijke weken die komen. Voor Germanicus is het in deze fase van het seizoen aanhaken of afhaken. Koplopers Hoogezand en VKW nemen afstand en in de middenmoot schuift het steeds dichter naar elkaar toe.

Waar er vooraf dus veel vertrouwen was, was het begin van de Coevordenaren matig. Het spel was rommelig en door het goede druk zetten van de aanvallers van Gomos was het lastig om het middenveld te bereiken. De lange ballen die volgden, waren vaak een prooi voor de verdedigers van Gomos en ook de strijd om de tweede ballen werd veelal verloren. Het was dan ook Gomos dat de meeste druk uitoefende op het vijandelijke doel, zonder zelf ook al te goed te voetballen. Toch kwam Gomos in de eerste twintig minuten tot een goede mogelijkheid, die uitstekend gepareerd werd door Germanicus-doelman Beugelink.

Halverwege de eerste helft viel alsnog de 1-0. Na een ingooi werd er een 2 tegen 1 situatie gecreëerd aan de linker Gomos-flank, waardoor men te gemakkelijk tot een voorzet kon komen. Deze voorzet werd door de balvaste spits teruggelegd richting de zestienmeter, waar Jannes Siegers klaarstond om met een droge knal Gomos op voorsprong te schieten. Germanicus wist hier in de eerste helft erg weinig tegenin te brengen en tot echte kansen kwam men al helemaal niet. Toch gaf men ook geen hele grote kansen weg en zocht men met een 1-0 tussenstand de kleedkamers op.

In de rust werd de geblesseerd uitgevallen aanvoerder Daan van Dijk vervangen door Marco Cremer: een zeer aanvallende wissel. Germanicus ging hiermee meer risico nemen, in de hoop de voorhoede van wat meer stootkracht te voorzien. Dit plan leek goed uit te pakken, waar Germanicus in de tweede helft wat beter in de wedstrijd kwam. Van achteruit werd de opbouw verzorgd door Kain Hoogeveen, afgewisseld met wat meer opportunistisch spel richting de ingevallen Cremer. Dit leidde in de loop van de tweede helft tot een goede aanval, waaruit het schot van Cremer via een Gomos-been rakelings langs de verkeerde kant van de paal schoot. Dit was meteen ook het eerste moment dat enigszins op een kans leek voor de Germanen. Wel was dit het startsein voor een nog meer opportunistische speelwijze, wat uitmondde in de enige écht goede mogelijkheid voor Germanicus. Marco Cremer kreeg de bal schuin voor het doel van Gomos voor zijn voeten, en met een harde uithaal werd de buitenkant van de paal geraakt.

Gomos counterde en benutte zo de ruimte achter de verdediging die Germanicus logischerwijs weggaf. Dat Germanicus überhaupt nog in de wedstrijd zat, was te danken aan het slordige spel van Gomos – vooral in de eindfase – en een sterk keepende Beugelink. Het laatste kwartier werd Gomos sterk teruggedrongen en pompte Germanicus in een alles-of-niets-poging nog wat ballen in de zestien, maar tot echt gevaarlijke momenten kwam dit niet. Zo leed Germanicus een terechte, maar onnodige nederlaag. Gomos is immers een tegenstander met enkele uitstekende spelers, maar ook een tegenstander waar Germanicus in goeden doen zeker niet voor onder hoeft te doen. Als Germanicus tien keer tegen Gomos speelt, zal het zeven keer winnen, maar vandaag was helaas niet één van die keren. Zo ging Germanicus puntloos huiswaarts, en wacht volgende week zaterdagavond de regionale kraker tegen SVBO op sportpark de Pampert: een mooie kans om te laten zien dat de matige wedstrijd tegen Gomos slechts een incident was.