Wedstrijdverslag GVAV Rapiditas – Germanicus

Zondag speelden Germanicus en GVAV in mindere mate tegen elkaar maar voornamelijk tegen de storm. De wind had een grote invloed op meerdere momenten in de wedstrijd. Zo ging Abdallah, die overigens een meer dan verdienstelijk eerste seizoen draait in de hoofdmacht, opzichtig in de fout. In de derde minuut beoordeelde hij een lange bal die werd tegengehouden door de wind volstrekt verkeerd waarna de linksbuiten simpel kon doorlopen en de 1-0 op het scorebord liet noteren. GVAV was de eerste 20 minuten het initiatief nemende team maar werd gedurende de eerst helft steeds beter onder druk gezet door Germanicus. Het was daarom ook verdienstelijk dat Germanicus langszij kwam. De eerste goal viel uit een ingooi van Reinier de Boer die werd verlengd door Milan van der Weide en Nance Hoogeveen kopte hard raak. Niet veel later was het Reinier de Boer die zelf intikte na een strakke voorzet van Jarne Pol. Roelof van Dijk had op de volley de 1-3 op de voet, maar zijn schot ging rakelings langs de paal.

Zoals verwacht was de tweede helft met de wind tegen zwaar voor Germanicus. Helaas en wederom na drie minuten spelen in de tweede helft maakte GVAV al gelijk. Uit een vrije trap kopte een vrijstaande aanvaller van GVAV vrij binnen. GVAV probeerde het spel te maken en Germanicus mikte op de counter. De thuisploeg kreeg daarbij enkele kansen en het lukte Germanicus in de counter niet om tot echt gevaar te komen. Daarmee was de 2-2 een eerlijke eindstand en een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.