Wedstrijdverslag NGC VR1 – Pesse VR1

Ondanks het gelijkspel, toch een dubbel verlies vandaag! Vorige week werd er gewonnen van de koploper, en om deze matchpoint te verzilveren moest er vandaag gewonnen worden van Pesse. Helaas liep dit allemaal net even anders.

We hadden een aardige ziekenboeg, Denise was ziek en viel helaas uit in de warming up, Melissa de hele week ziek geweest dus kon niet starten, Anique had nog last van haar blessure, Kyra kwam terug van een blessure en had nog lichtelijk last, Hilde mocht eindelijk weer een half uurtje spelen van de fysio, maar Sharon was gelukkig net op tijd hersteld. Toch hadden we voor de zekerheid onze oud aanvoerdster Josien opgetrommeld om aan te sluiten op de bank.

De wedstrijd verliep wat rommelig, we waren ook een beetje verrast door het goede spel van Pesse, als je van tevoren op de ranglijst keek had niemand dit verwacht, dus zeker een complimentje voor de bezoekers!

Er waren over en weer wat kleine mogelijkheden, maar tot echte kansen kwam het niet. Eigenlijk de hele eerste helft niet. Het spel speelde zich met name af op het middenveld, en zo nu en dan kwamen we er wel uit, maar hadden ze een keepster die er prima bij zat.

Even wat dingen veranderen in de tweede helft dus! Rose ging weer linksbuiten spelen en Anique kwam op het middenveld. De boodschap in de rust was wel aangekomen, vanaf het begin van de tweede helft hadden wij het betere van het spel. De duels werden gewonnen en bij vlagen ook gewoon leuk getikt!

Dat resulteerde nog in een mooi schot van Anique op de lat, een karate kick door de lucht van Rose die helaas net over ging… Helaas allemaal net niet! Een mooie actie van Sharon op rechts die haar tegenstander het bos in stuurde, maar helaas toen ze de bal wou voorzetten deze net niet bij Josien kreeg die zich mooi vrij gelopen had voor het doel. Onze kansen waren wel degelijk aanwezig de tweede helft!

Toen Kakkie tijdens een corner onderuit gekegeld werd in de 16 kregen we een strafschop. Melissa nam deze eigenlijk (bijna) uitstekend, keihard onderkant lat. Maar helaas stuiterde deze terug het veld in, het bleef dus 0-0. De bal mocht er gewoon niet in leek het wel!

Helaas kwam het grootste drama enkele minuten later, waar Melissa een duel aan ging in de spits, maar hierbij ongelukkig geraakt werd. Het geschreeuw ging ons langs de kant door merg en been, het was gelijk duidelijk dat het goed mis was. Omdat er geen ambulance wou komen heeft Anique haar in de prive ambulance (Opel Safira) met brancard en al naar het ziekenhuis gebracht. Achteraf bleek dit een spiraalbreuk en nog een aantal andere complicaties. Ze komt met haar plaat van 20cm en schroeven niet meer ongeschonden door een metaaldetector. We hopen dat je er weer helemaal bovenop komt topper! 8 weken rust, maar we hopen je vaak te zien als dit mogelijk is!

Omdat we al te lang stil hadden gestaan en Melissa wel ongeveer 20 minuten op de grond heeft gelegen is besloten de resterende 10 minuten niet meer te spelen en de stand helaas bij 0-0 te laten. Volgende keer beter, er zijn nu eenmaal belangrijkere dingen!

Woman of the match is Anique, die met haar inval beurt net even wat extra strijd in de ploeg bracht en ook met de blessure van Melissa was ze goed bezig met verzorging en ambulance chauffeur!

Aanstaande zaterdag spelen we de topper tegen Drenthina om 14.30 uur thuis op de Pampert, we hopen jullie daar allemaal weer te verwelkomen!

Melis, veel sterkte gewenst met je herstel!