Wedstrijdverslag NGC VR1

Na een moeizame thuisoverwinning op Musselkanaal moesten we nu uit spelen bij VVAK. We hadden daar de eerste bekerwedstrijd 2-2 gespeeld dus we wisten dat ons een zware wedstrijd te wachten stond. Op Hilde, die moest werken na, zijn we compleet vandaag. Er is scherp getraind deze week, dus het moet nu toch lukken!?

Het eerste kwartier lieten we zien dat wij hier maar voor 1 ding komen, en dat zijn de 3 punten! Dat resulteerde in een aantal kansen, waaronder in de 12e minuut een grote kans voor Siem en in de 17e minuut een grote kans voor de jarige Ellen. Helaas voor ons was de keepster alert en wist de kansen te keren.

In de 20ste minuut kregen we een grote kans die de keepster net wist te keren, hieruit kregen we dus een corner. Deze werd genomen door Denise, maar werd weggewerkt. Wederom voor de voeten van Dini, zij wist de bal bij Siem te krijgen, die vanaf een meter of 14 onberispelijk de 0-1 binnen schoot! Dat was een lekkere vroege voorsprong!

Helaas konden we hier niet al te lang van genieten, want in de 25e minuut kwam de thuisspelende ploeg op 1-1 door een geweldig afstandsschot in de kruising van een meter of 20. Deze bal was onhoudbaar voor Daffie. Vanaf dat moment was VVAK wat beter dan wij, waar ze ook nog een keer scoorden, maar die werd afgevlagd wegens buitenspel. Zo gingen we enigszins gelukkig de rust in met 1-1.

Even orde op zaken stellen. We moeten toch even een stapje feller spelen dan het laatste gedeelte van de eerste helft. Rose en Jolinde kwamen erin voor Lisa en Aniek. En nu vol gas er tegenaan! Ook VVAK kwam sterk uit de startblokken in de tweede helft waardoor er over en weer een aantal goede kansen waren. Voor de neutrale toeschouwer was het dus een enerverende wedstrijd! Een wedstrijd waar Daphne de hoofdrol op zich nam door vele gevaarlijke 1 tegen 1 situaties onschadelijk te maken. Ook Anique, die als voorstopper speelde, was erg sterk en won alle duels.

In de 77e minuut kregen we weer een corner. Deze werd uiteraard weer door Dini genomen, die met bijna elke corner voor gevaar zorgt. Deze keer was het een korte variant, die bij Ellen terecht kwam. Zij zag Melissa bij de tweede paal zag staan en wist haar met een afgemeten pass te bereiken. Ze schoot hem á la Bergkamp met een stiftje met buitenkant rechts met veel effect langs de keepster en hoppaaaa….. de 1-2 staat op het scorebord!!! En nu volhouden!!

En omdat Melissa wederom scoorde, haar derde al van het seizoen, moest Simone ook een traditie in stand houden. Onze kampioene paalschieten nam namelijk in de 84e minuut een vrije bal, die ze snoeihard op de paal schoot! Wat een geniale vrije bal, maar helaas net geen doelpunt. Maar de paal is moeilijker dan het doel Siem!

Woman of the match was vandaag ging tussen 2 uitstekend spelende dames vandaag, waar we eigenlijk niet tussen kunnen kiezen. Anique en Daphne zijn dus woman of the match vandaag! Goed gespeeld dames!

Komende zaterdag 5 oktober spelen we thuis op De Pampert om 14.30 uur tegen FC Klazienaveen. We hopen u allen weer te verwelkomen!