Wedstrijdverslag VVAK VR1 – N.G.C. VR1

The day after…. Dat gevoel heerst bij de meeste dames. Oke, ook bij de begeleiding. Want op 6 september is een van onze dames getrouwd, Aniek GEFELICITEERD! Daar waren we allemaal bij en het was super gezellig, maar de dag er na moesten we weer aan de bak, en dat was te voelen.

Vanaf de eerste minuut liepen we eigenlijk achter de feiten aan. Ze hadden het betere van het spel en waren veel feller in de duels. Op de meeste plaatsen werden we afgetroefd en de tweede ballen waren voor de dames uit Kerkenveld. Dat resulteerde in de 10e minuut ook al tot een vroege 1-0 voor de thuisploeg. Dit na miscommunicatie achterin waar we elkaar allemaal aankeken hoe dit nou kon gebeuren. Wakker??

Het ging een kwartier lang redelijk gelijk op na de eerste goal, het vertrouwen kwam een beetje terug. In de 27e minuut was hier ook een leuke actie van Kakkie die de bal daarna op doel roste, maar de keepster zou deze even vangen… O nee, toch niet, ze liet em los! Rose was er als de kippen bij om de 1-1 tegen de touwen te rammen! Vol gas er tegenaan nu.

Helaas duurde deze voorsprong maar even, want 3 minuten later kwam er een lange bal van VVAK naar voren en Hilde kon er niet bij om deze weg te koppen en zo kon de aanvaller doorlopen op Melissa die nog in doel stond omdat Daphne nog op vakantie is. Helaas kon zij hier ook niks meer aan doen, en we stonden weer met 2-1achter.

Ook het laatste kwartier bleef matig. Beide partijen kwamen er niet echt in en het spel ging een beetje op en neer. Niet veel te beleven helaas. Een compleet ander wedstrijdbeeld als afgelopen dinsdag. Maar goed, het is nog beker en de wedstrijd is nog niet gespeeld!

In de rust hebben we afgesproken om wat vroeger druk te zetten en feller de duels in te gaan. Dit gebeurde gelukkig en alle koppies staan weer dezelfde kant op! Gelijk na rust was het Josien die met een mooie steekbal Rose wegstuurde op de linkerkant die een afgemeten voorzet in huis had bij de tweede paal op Anna. Zij werd vastgehouden, maar losrukkend op karakter bleef ze op de been en schoot beheerst de 2-2 binnen! Dit is ene lekker begin.

Hilde moest helaas al snel na rust het veld verlaten met een bovenbeen blessure, zij werd vervangen voor Leonie die vandaag met ons mee was na een volledige wedstrijd te hebben gespeeld bij VR2, bedankt Leo! Maar even later moest ook Anna eraf met een bovenbeen blessure, hopelijk valt het mee voor beide dames en sluiten ze snel weer aan. Anna werd vervangen door Lisa die naar de spits ging en Josien een linie zakte.

De tweede helft werd er dor ons prima gespeeld. Ook werden er enkele kansen gecreëerd die helaas niet afgemaakt werden. Het kon beide kanten op, want ook Melissa hield ons met een paar goede reddingen op de been achterin. Dus al met al was 2-2 een prima en terechte uitslag. De tweede helft hebben we onze rug weer gerecht.

Woman of the match vandaag was Kyra, die het wederom prima deed als linksback ondanks dat ze een lastige tegenstander had.

Aankomende zaterdag zijn we vrij en zaterdag 21 september gaat het seizoen ECHT beginnen! Om 14.30 uur spelen we thuis tegen Musselkanaal VR1. We hopen jullie supporters allemaal weer langs de lijn te zien bij Estadio Del Pampi, de thuishaven van Germanicus.