Wedstrijdverslag Germanicus – Rolder Boys

Germanicus verslaat Rolder Boys
Afgelopen zondag speelde Germanicus een “6-punten-wedstrijd” tegen Rolder Boys. Na het treffen met de volledige top 7, treft Germanicus nu vooral clubs uit het rechter rijtje. Om het verblijf in de eerste klasse gecontinueerd te houden, was de opdracht voor Germanicus eenvoudig; thuis winnen van Rolder Boys.

Het was Rolder Boys wat het spel probeerde te maken, maar kwam in de eerste helft nauwelijks tot niet tot kansen. Germanicus was in de omschakeling scherp en opereerde daarbij een stuk effectiever dan Rolder Boys. Het eerste doelpunt was een mooie één-twee op afstand tussen Reinier de Boer en Nance Hoogeveen. De Boer gaf de bal lang en breed richting de tweede paal waar Hoogeveen de bal knap dood legde en vervolgens de Boer voor het doel weer bediende. De Boer kon daaropvolgend vlak voor het doel intikken. Niet veel later kwam de actief spelende Hoogeveen alleen door op de keeper maar zag zijn schot door de keeper gepareerd worden. Echter was de afvallende bal voor de Boer die overtuigend de bal in het doel kopte.

Ook in de tweede helft probeerde Rolder Boys het spel te maken. Wederom met weinig effectiviteit, ware het niet dat Rolder Boys de tweede helft wel degelijk een grote kans kreeg. De spits van Rolder Boys schoot echter voorlangs. Het was Germanicus wat met enige regelmaat gevaarlijk in de omschakeling door kwam. De meest effectieve aanval ging wederom via de Boer als eindstation. Hij kwam vanaf links door en kapte de bal richting strafschopstip. De bal mocht vervolgens ook op deze stip, want de verdediger van Rolder Boys stak zijn been uit waardoor de Boer ten val kwam. Roelof van Dijk schoot de penalty hard en hoog door het midden in het doel; 3-0.

Gezien het aantal kansen een volledig verdiende overwinning. Door deze overwinning klimt Germanicus naar de 9e plaats, de plek die uiteindelijk voor lijfsbehoud zal zorgen. Volgende week speelt Germanicus uit bij nummer 10 Roden.