Zure nederlaag voor Germanicus

Germanicus heeft zondagmiddag een zure nederlaag geleden bij Hoogezand. De Groningers maakten er in de laatste minuut via een strafschop 1-0 van.

Verslag: Jan Hooge

Beide ploegen waren in een gelijkwaardige eerste helft niet te beroerd de aanval te zoeken en dat leverde een aantrekkelijke eerste helft op. De grootste kans voor de theepauze kwam op naam van Kain Hoogeveen. Alleen voor de keeper wist hij echter niet te scoren.

In de tweede helft was Hoogezand wel sterker, maar de ploeg van André Mulder weerde zich kranig tegen de fysiek sterke kampioenskandidaat. In de 70e minuut kwam Hoogezand goed weg. De doorgebroken Jessie Rotmensen werd vlak voor het strafschopgebied gevloerd. De overtreding tegen Rotmensen had in de ogen van de Germanen met een rode kaart bestraft moeten worden, maar arbiter Knol hield het ‘slechts’ bij geel.
Hoogezand drong steeds meer aan, maar Bram Weerink keepte een prima partij en hield de Coevordenaren op de been. Vijf minuten voor tijd leek Germanicus op weg naar de zege nadat het een strafschop toegewezen kreeg. Roelof van Dijk wist echter geen raad met het buitenkansje. Ondanks deze domper was een puntje binnen bereik, maar in de laatste minuut vloerde doelman Weerink een speler van Hoogezand. Arbiter Knol wees resoluut naar de stip en spits Heine Uuldriks haalde de trekker over: 1-0. “Dat was wel heel zuur”, sprak André Mulder na afloop. “Hoogezand was over de hele linie iets beter, maar ook wij creëerden de nodige kansen.” Het uitgangspunt van beide teams is volgens Mulder overigens geheel anders. “Hoogezand heeft een kampioensploeg, maar wij spelen om ons te handhaven.”

Germanicus speelt komende zondag op De Pampert om 14.30 uur tegen de verrassende koploper Jubbega.