Eerste nederlaag Germanicus

Uit bij koploper Bon Boys heeft Germanicus zijn eerste nederlaag dit seizoen geleden. Met 6-1 waren de gastheren de winnaar in een aantrekkelijke wedstrijd. In de eerste helft hield Germanicus gelijke tred met Bon Boys. Pal voor rust en meteen na rust, het breekpunt van deze wedstrijd en de genadeslag voor de Germanen.
Germanicus startte met dezelfde elf als tegen Zuidwolde. Na een aftastend begin van beide teams, kreeg Bon Boys de eerste kans in de 10e minuut en het was meteen raak voor de 1-0, Rutger Scharenborg kon ongehinderd het middenveld oversteken en vanaf 20 meter schoot hij bal in het doel.
Twee minuten later een kans voor de Germanen, de voorzet vanaf rechts was net te scherp, in de tegenaanval bijna de 2-0 voor de gastheren. In de 15e minuut schoot Nance Hoogeveen de bal bij de eerste paal bijna binnen, de keeper van Bon Boys bracht redding via een corner. In de 23e minuut een overtreding op Nance Hoogeveen in het zestienmeter gebied, de prima scheidsrechter floot terecht voor een strafschop, deze werd via de keeper door Kain Hoogeveen ingeschoten voor de 1-1.
Hierna ging de wedstrijd op en neer met kansen aan beide kanten. Roelof van Dijk werd op zestien meter vrij gespeeld, zijn schot mistte precisie. Vijf minuten voor rust vanuit een corner de 2-1 voor Bon Boys, via een kluts verdween de bal in het doel. Op slag van rust een mooie aanval van Bon Boys over veel schijven, Tom Wijlens rondde deze prachtige aanval af voor de 3-1 ruststand.
Vijf minuten na rust schoot Milan Bultman een terecht gegeven strafschop binnen voor de 4-1.
Hiermee was de wedstrijd gespeeld, Bon Boys combineerde er lustig op los en maakte via Tom Wijlens en Eli van Paridon de 5 en 6-1.
Germanicus speelt volgende week een thuiswedstrijd tegen Drachten, dit betreft een bekerwedstrijd.