Wedstrijdverslag Germanicus 3 – Nieuw Buinen 2 4-1

Op deze zonnige zondagmorgen nam het derde van Germanicus het op tegen Nieuw Buinen 2. In de uitwedstrijd kreeg Germanicus met maar liefst 9-0 dik op de kloten, dat moest vandaag dus beter. Onder toeziend oog van onder andere meervoudig man of the match Robert Faber lieten de Germanen de beste 45 minuten van dit seizoen zien. Het eerste waarschuwingsschot kwam van Marco Verhoef, die met een vlammend schot de bal via de onderkant van de lat het veld weer in zag stuiteren. Met goed combinatiespel en het blijven zoeken van de vrije man ging Germanicus verder en kwam niet veel later op voorsprong door Marco Cremer. Diezelfde Cremer werd daarna aangespeeld in de zestien en knalde de 2-0 in het dak van het doel. Germanicus bleef goed voetballen en gaf weinig weg. Voor rust kwam zelfs de 3-0 op het scorebord. Pleun Buls zette goed door en liet de bal bijna in het doel van de tegenstander rollen, het laatste zetje kwam van Kevin van der Hoek.

Omdat de eerste helft de beste van het seizoen was, ging het in de tweede helft iets kalmer aan. Dit was te merken in het veld, er werden minder aanvallen gecreëerd en er was tussendoor zelfs tijd om te bespreken wat de beste behandeling is voor een liesbreuk. Hierdoor kreeg Nei-Buun een aantal kansjes, één daarvan resulteerde in een doelpunt. Keeper Brian was kwaad dat hij de nul niet hield, maar ja, dan moet je die bal maar tegen houden. Het doelpunt zorgde er wel voor dat de bezoekers wat meer gingen aanzetten, zonder dat het echt tot grote kansen leidde. Ook Germanicus kreeg weer wat mogelijkheden, maar was niet scherp in de afronding of vrijstaande medespelers werden over het hoofd gezien. Na een sterke actie over de rechterkant zorgde Renee Langius echter voor een niet te missen kans die door Ewan Scholte werd binnen geschoten. Niet veel later werd er ook afgefloten en kon er een heerlijk biertje worden gedronken op de overwinning.

Zowel aanstaande donderdag (uit) als zondag (thuis) speelt het derde tegen VV Sleen 2.