Effectief Germanicus wint van De Tukkers.

Germanicus heeft ook z’n vijfde competitiewedstrijd gewonnen, de Pampert bewoners zijn nog ongeslagen en hebben geen puntverlies in deze prille competitie.
Terwijl de vorige 4 wedstrijden vrij eenvoudig werden gewonnen, was het vandaag billen knijpen. De Tukkers uit het Overijsselse Albergen waren gedurende vele fases in de wedstrijd de betere partij. Germanicus was vandaag heel effectief, 4 kansen, 3 doelpunten.
Trainer Jan Wielink, kon geen beroep doen op keeper Mendes, hierdoor kreeg de 17 jarige Loyd Kuiper de kans om het doel te verdedigen, hij deed dat overigens prima. In de 6e minuut een tegenvaller voor de Germanen, spits Stefan Kikkert viel met een spierblessure uit en werd vervangen voor Stan Meijerink.
Even later stuurde Kain Hoogeveen met een prima pas, Robin Barelds de diepte in, hij werd ter nauwernood gestopt door de verdediger, voordat hij vrij voor de keeper kon uithalen.
In de 23e minuut de 1-0 voor Germanicus, vanaf de rechterkant werd Stan Meijerink door Robin Barelds aangespeeld, Meijerink speelde zijn tegenstander uit, zijn inzet werd door de keeper van De Tukkers gestopt maar in de rebound maakte Meijerink knap de 1-0.
4 minuten later de 2-0 voor de Germanen, linker wingback Jessie Rotmensen speelde met een geweldige actie, 2 verdedigers uit, zijn inzet werd door de boomlange keeper van De Tukkers nog gestopt, maar in de rebound was spits Nance Hoogeveen er als de kippen bij, om de bal in het net te schieten.
Hierna namen De Tukkers het heft in handen, in de 35e de aansluitingstreffer, aan de rechterkant werd de verdediger van Germanicus simpel uitgespeeld, de voorzet werd keihard ingekopt door Joep Egberink voor de 2-1.
3 minuten voor rust een schot op de lat van De Tukkers. In de 45e een diepe bal op de spits van de Albergers, keeper Loyd Kuiper keepte alert en was een fractie eerder bij de bal dan de spits van De Tukkers.
Na rust een dominant De Tukkers, met 2 wissels werden de Pampert bewoners op hun eigen helft gedrukt. In de 60e minuut een prima redding van keeper Loyd Kuiper op een inzet van De Tukkers. In de 75e minuut de grootste kans voor de Albergers, vanaf 5 meter voor het doel werd de bal hoog over geschoten. 5 minuten later weer een kans voor De Tukkers, vanaf 11 meter werd de bal naast geschoten. Germanicus kwam sporadisch tot aanvallen. In de 84e minuut een grove fout van de verdediger van De Tukkers, de verdediger schoot met het uitverdedigen de bal recht op Kain Hoogeveen aan, Kain Hoogeveen speelde vervolgens de verdediger met een kapbeweging uit en schoot beheerst de 3-1 langs de keeper.
De Tukkers gaven het niet op, in de 93e minuut werd in de rebound de bal loeihard in de bovenhoek geknald door Haarhuis voor de 3-2. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd, nog een grote kans voor De Tukkers, de bal stuitte via de paal het veld weer in, hierna floot de goed leidende scheidsrechter Dogan Karacaoglan voor het einde van de wedstrijd.
Al met al een gelukkige zege voor Germanicus, volgende week speelt Germanicus uit bij Twedo uit Nieuw – Amsterdam, aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur