Erwin van Oosten nieuwe trainer CVV Germanicus

De 35-jarige Erwin van Oosten is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van CVV Germanicus. Erwin is op jonge leeftijd begonnen aan zijn trainerscarrière en heeft zich de laatste vijf jaar opgewerkt bij HHC Hardenberg. Na hoofdtrainer van het tweede elftal en daarna hoofdtrainer van onder de 23, is Erwin gevraagd om met hoofdtrainer Pascal Dienders bij het eerste elftal te komen werken. Pascal was overigens ook assistent trainer bij HHC en heeft zich opgewerkt tot hoofdcoach.

Erwin is bij de tweede divisionist verantwoordelijk voor de analyses van de tegenstanders, werkt trainingsstof uit, leidt trainingen en begeleid spelers één-op-één. De diversiteit in trainingsstof, het uitvoerig kunnen analyseren van tegenstanders en het verbeteren van team en individu, zijn uitvoerig besproken en onderbouwd door Erwin.

De technische commissie heeft degelijk onderzoek gedaan naar Erwin en is tot de conclusie gekomen dat hij de juiste man op de juiste plaats is voor komend seizoen. Zijn technisch en tactisch inzicht in combinatie met zijn winnaarsmentaliteit hebben de doorslag gegeven. Met Erwin als hoofdtrainer heeft Germanicus een eerste stap gezet met het inrichten van de staf voor volgend seizoen.

Met de komst van Erwin streeft Germanicus naar verdere professionalisering van de technische staf, om zijn en de club’s ambitieuze visie te ondersteunen. Investeringen in technologische middelen zoals presentatie- en analysehulpmiddelen zijn ook gepland, waarbij Erwin adviserend optreedt.


De rol van Erwin omvat een breed spectrum aan verantwoordelijkheden, van het ontwikkelen van een dynamisch trainingsprogramma en het stimuleren van individuele en teamgroei tot het onderhouden van effectieve communicatie met de staf en het bevorderen van het Germanicus DNA. Zijn taak is ook om een basis te leggen voor toekomstige trainers om de weg die ingeslagen gaat worden te continueren.

Deze ambitieuze doelen van Germanicus, onder leiding van Erwin, zijn gericht op een spoedige terugkeer en lang verblijf in de eerste klasse, wat prioriteit van de club blijft.