Germancius niet in de problemen tegen Beilen

Germanicus heeft revanche genomen op de eerdere 4-0 uitnederlaag tegen Beilen. Op de Pampert werd het zaterdagavond 2-0 voor de ploeg van Eric Prins.

Daan van Dijk en Stan Ypenburg stonden, na hun schorsing uitgezeten te hebben, in de basisopstelling. Echter Niels Haandrikman moest door een blessure aan de kant blijven, waardoor de basisopstelling, zoals het al een aantal weken het geval was, nog een puzzel voor de trainer bleef.
Het was van beide kanten geen hoogstaande partij. In het eerste halfuur gebeurde er weinig noemenswaardigs. Het geel-zwarte legioen veerde in de 28e minuut echter op bij een schot van Kain Hoogeveen, maar de bal stuiterde via de binnenkant van de paal weer het veld in.
Alles leek erop dat de rust bereikt zou worden met een bloedeloze 0-0, maar dat pakte anders uit. In de 43e minuut kwam Germanicus vanuit een corner op voorsprong. De inzet leek een prooi voor doelman Remco Vos, maar hij tastte volledig mis. Marco Cremer was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te koppen tussen twee verdedigers van Beulen in. Langs de zijlijn werd al aangegeven dat Cremer een ” De Ligtje” scoorde!

In de tweede helft had Beilen een betere fase, maar Germanicus kon de voorsprong vrij eenvoudig consolderen. Namens de gasten liet Rick Koops nog wel een dot van een kans op de gelijkmaker onbenut, maar doelman Vincent Beugelink redde bekwaam.
Tien minuten voor tijd besliste, de voor de geblesserde Justin Tijsma ingevallen, Fabian Greve de partij definitief in het voordeel van Germanicus. De voorzet van Roelof van Dijk was prachtig en Greve hoefde de bal alleen nog maar achter doelman Vos te tikken. De wedstrijd kabbelde naar het eind en het bleef bij een verdiende 2-0 zege voor de Coevordenaren, dat in de 2e klasse L zevende blijft met 36 punten uit 21 duels.

Vrijdagavond 26 april speelt Germanicus de inhaal thuiswedstrijd tegen Dedemsvaart, deze wedstrijd telt nog mee voor de tweede periodetitel, waavoor Germanicus nog in de race is. Het duel op de Pampert begint om 20.00 uur.