Germanicus 3 wint in Dwingeloo

Afgelopen zondag werd de derde competitiewedstrijd van Germanicus 3 gespeeld bij Dwingeloo 3. Een week er voor begonnen de zorgen bij de eerste spelers al of we genoeg zouden hebben voor deze wedstrijd. Tegen Titan waren we niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen. De dag erna kwam de foto’s al binnenstromen in onze de whatsappgroep. Toch lukte het ons om weer een elftal op de been te krijgen. Al bleek in de laatste dagen dit nog lastig, als opeens de spelersvrouwen in de weg blijken te staan, de een vertoonde coronasymptonen en de ander moest ineens naar de koopzondag in stad Coevorden. Gelukkig konden we ook positief nieuws melden, namelijk de langverwachte rentree van Sven.

We begonnen de wedstrijd slap. Waar dit aan lag was moeilijk te verklaren door de trainer. Was het stevige bui in de warming-up, de fanatieke training op vrijdag, geen bier op zaterdag, of doordat we niemand van onze grote supportersschare mochten verwelkomen en zo waren er nog tal van redenen te bedenken. Hoe dan ook feit was wel dat het begin niet best was.

Nog voordat we allemaal wisten wie onze directe tegenstander was, kwam er een bal over de verdediging heen. Ewan wist met zijn snelheid deze bal makkelijk te halen, met een tikkie terug op onze keeper leek deze aanval van Dwingeloo af gedaan te zijn. Echter bleek zijn terugspeelbal wat te kort te zijn en de linkerspits speelde onze keeper uit en binnen enkele minuten stonden we met 1-0 achter. Dit was voor Dwingeloo een opmaat om door te drukken en mede door persoonlijke fouten kreeg Dwingeloo voldoende kansen om de score op te voeren. Zo was het Vincent die het trucje van Ewan even herhaalde. Dit liep gelukkig voor ons goed af, door een goed optreden van onze keeper. Even later kwam Dwingeloo weer goed door op links en met een afgemeten voorzet werd de spits van Dwingeloo bediend, die niet anders kon dan de bal ineens nemen. Brian wist deze bal met een geweldige redding te pareren, daardoor kreeg hij de bijnaam in het veld van zijn evenbeeld Sergio Padt, “De iets te zware keeper, die weldegelijk een balletje kan pakken”. Uit het niets kwam Germanicus op gelijke hoogte. Na goed doorkomen van Vincent gaf hij een prima voorzet op zijn broertje Marco. Die er vanuit ging dat er weer een befaamde ‘achterzet’ van de familie Verhoef zou komen. Hij liep wat te ver door, maar de Dwingeloo verdediger vond het iets te gevaarlijk en trok aan het geel-zwarte shirtje. De prima leidende scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Gelukkig hebben we Beckham in de gelederen die dit kunstje uitstekend beheerst. Erwin stuurde de keeper de verkeerde hoek in en liet de 1-1 noteren op het scorebord. Dit was meteen het startschot van een offensief van de Germanen. Niet veel later liet Marco even zien, wat Sven overigens ook al in de warming-up deed, de bal in de winkelhaak schieten. De 1-2 voorsprong was een feit. Na wat kleine kansen over en weer floot de scheids voor het rustsignaal.

Zonder aanpassingen vervolgden we de tweede helft. In een slechte tweede helft waarin beide teams niet veel voor elkaar onderdeden noem ik de drie hoogtepunten, meer aandacht zullen we er niet aan besteden.

Hoogtepunt 1: ​

De tweede helft lieten we zien dat we nog steeds wel een aardig balletje konden trappen en dat we als we het balletje rond lieten gaan dit vaak met maar één keer raken. Erwin had daarbij een aardig hoogstandje in gedachten, helaas werd daarbij de spits van de Dwingeloo in stelling gebracht, die beheerst de 2-2 binnen schoot.

Hoogtepunt 2:

Een aantal minuten later kwamen we al weer terug. Nieck die voor het eerst tijdens de wedstrijd wat vuile meters maakte kwam ineens vrij door en één-op-één met de keeper ronde hij beheerst af. Daarmee bepaalde hij tevens de eindstand. Dwingeloo was hierna niet meer bij machte om het verdedigende blok van de Germanen het nog moeilijk te maken. We waren dan ook dichter bij de 2-4 dan de 3-3.

Hoogtepunt 3:

De scheidrechter floot voor het einde van de wedstrijd Met zeker gebaseerd op de tweede helft een welverdiende overwinning. Waardoor we de volgende 3 punten binnen haalden. Daarmee komen we op een gedeelde eerste plek met 4 andere ploegen. Wel hebben wij een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week komt HOC 2 op bezoek op de pampert. Tegen de nummer laatst zal er geen sprake van onderschatting zijn. Mochten er weer geen supporters komen dan zal de reporter weer kijken of hij een verslag in elkaar kan zetten.

De tweede helft lieten we zien dat we nog steeds wel een aardig balletje konden trappen en dat we als we het balletje rond lieten gaan dit vaak met maar één keer raken. Erwin had daarbij een aardig hoogstandje in gedachten, helaas werd daarbij de spits van de Dwingeloo in stelling gebracht, die beheerst de 2-2 binnen schoot. Hoogtepunt 2: Een aantal minuten later kwamen we al weer terug. Nieck die voor het eerst tijdens de wedstrijd wat vuile meters maakte kwam ineens vrij door en één-op-één met de keeper ronde hij beheerst af. Daarmee bepaalde hij tevens de eindstand. Dwingeloo was hierna niet meer bij machte om het verdedigende blok van de Germanen het nog moeilijk te maken. We waren dan ook dichter bij de 2-4 dan de 3-3. Hoogtepunt 3: De scheidrechter floot voor het einde van de wedstrijd Met zeker gebaseerd op de tweede helft een welverdiende overwinning. Waardoor we de volgende 3 punten binnen haalden. Daarmee komen we op een gedeelde eerste plek met 4 andere ploegen. Wel hebben wij een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week komt HOC 2 op bezoek op de pampert. Tegen de nummer laatst zal er geen sprake van onderschatting zijn. Mochten er weer geen supporters komen dan zal de reporter weer kijken of hij een verslag in elkaar kan zetten.