Germanicus bewijst zichzelf slechte dienst tegen Erica

Germanicus speelde zondag tegen Erica en kwam geen moment in de wedstrijd en verloor uiteindelijk terecht met 2-0. De geel zwarten hadden te veel balverlies en waren in hun weg naar het doel veel te omslachtig. Waar juist bij deze weersomstandigheden de directe weg naar het doel gekozen moet worden, maakte men te vaak de verkeerde keuzes.

De wedstrijd werd op het kunstgrasveld van Erica gespeeld, omdat het hoofdveld afgekeurd was. Met een harde wind, dwars over het veld, waren de omstandigheden lastig en was van goed spel nauwelijks sprake.

In de eerste helft waren de kansen schaars. Rick Tubben kreeg de grootste voor Erica, terwijl voor Germanicus Roelof van Dijk de grootste kans miste. De 0-0 ruststand was geen verrassing.

Erica nam binnen drie minuten na rust een 1-0 voorsprong. Tubben maakte optimaal gebruik van balverlies bij Germanicus en van de harde wind en scoorde prachtig vanaf een meter of veertig. Doelman Vincent Beugelink stond te ver voor zijn doel en kon de bal alleen maar nakijken.

Aanvankelijk werd het duel niet veel aantrekkelijker, maar de laatste twintig minuten maakten veel goed. Marco Cremer werd ingebracht voor Justin Tijsma en Germanicus ging op zoek naar de gelijkmaker, kreeg ook kansen, maar gaf ook veel ruimte weg. Pelle de Vries verzuimde om Germanicus de genadeknap uit te delen, zodat het tot het einde spannend bleef.

Vijf minuten voor tijd maakte Niek Rolink aan alle onzekerheid een eind door de 2-0 binnen te schieten. Beugelink was dit keer kansloos op een pegel van 25 meter.

Even later floot de prima leidende scheidsrechter voor het einde en kon het verkleumde publiek gelukkig naar huis.

Germanicus speelt zondag thuis tegen Lemelerveld en heeft dus dan de kans om de nasmaak van de matige partij weg te spoelen.