Germanicus bewijst zichzelf een goede dienst!

Germanicus heeft de thuiswedstrijd tegen FVC winnend afgesloten. Op de Pampert werd met 2-1 gewonnen tegen de ploeg uit Leeuwarden.  Lang leek het erop dat FVC er met de winst vandoor zou gaan. In de eerste helft kwamen de Friezen op een 0-1 voorsprong door Marc Machiela. In de laatste 10 minuten stelde Germanicus orde op zaken door doelpunten van Jessie Rotmensen en Erwin Moddejonge.

Na het gelijke spel vorige week in en tegen Jubbega was er eindelijk weer wat vertrouwen te putten. De wedstrijd tegen Jubbega zat vol met strijd en passie. Hetgeen dat de laatste weken ontbrak. Germanicus had duidelijke intenties en was in de eerste helft de bovenliggende partij. Het was voor Germanicus helder dat er wat te halen viel tegen het kwalitatief mindere FVC. Echter leidde dit niet tot hele grote kansen. Verder dan twee schoten van de goed spelende Milan van der Weide en een schot van Nance Hoogeveen kwam Germanicus niet. In de dertigste minuut veerde het publiek op. Marco Cremer, Nance Hoogeveen en Milan van der Weide leken met z’n drieën af te stomen op de keeper van FVC, echter was het de verdediger van FVC die met een ferme tackle de bal wist te onderscheppen. In de tegenstoot is het FVC dat zijn eerste kans creëert en die blijken uiterst effectief. Marc Machiela is degene die Vincent Beugelink weet te verschalken, 0-1. Hierdoor lijkt Germanicus wat van slag en komt FVC beter in de wedstrijd. In de 37ste minuut schiet dezelfde Machiela de bal van rond de 20 meter op doel. Maar Vincent Beugelink weet op formidabele wijze de bal uit de kruising te halen.

In de tweede helft komen de geel-zwarten een stuk beter uit de kleedkamer. Meer agressiviteit en beleving in het elftal. Dit resulteert in twee flinke kansen. Waarbij zowel Milan van der Weide en Daan van Dijk de bal niet langs prima keepende Levi de Ron te krijgen. Na het eerste kwartier in de tweede helft is het echter de tegenstander die via de counter de betere kansen krijgt. Trainer Andre Mulder besluit 20 minuten voor tijd nieuw elan in het veld te brengen, waarbij Erwin Moddejonge en Reinier de Boer worden gebracht. Dit blijkt een gouden greep. Tien minuten voor tijd weet Jessie Rotmensen door de verdediging te breken. Oog in oog met de keeper weet hij de keeper van FVC wel te verschalken, 1-1. Na dit doelpunt blijft Germanicus vol voor de overwinning gaan. Vijf minuten later is het al raak. Erwin Moddejonge komt vrij voor de keeper en weet het winnende doelpunt binnen te schieten.

Al met al een prima overwinning van de Germanen, waardoor ze stijgen naar de 8ste plek van de ranglijst. Aankomende donderdag gaat Germanicus op bezoek bij GRC Groningen. De wedstrijd in Groningen begint om 19:30.