Germanicus in boeiend duel langs Heerde

Germanicus speelde afgelopen zondag de uitwedstrijd bij Heerde en wist in een boeiend duel uiteindelijk aan het langste eind te trekken.

Justin Tijsma, Daan van Dijk en Fabian Greve konden zondag vanwege werk, schorsing en blessure niet spelen en werden uitstekend vervangen door Jurriaan Veldhuis, Devon Smit en Pim van der Veen. De drie invallers lieten zien, moeiteloos mee te draaien en toonden aan het niveau zeker aan te kunnen. Marco Cremer maakte na lang blessureleed weer deel uit van de selectie en zou nog een beslissende rol gaan spelen in het duel. Beide ploegen stonden praktisch gelijk op de ranglijst en dit was ook terug zien op het veld. Germanicus voetbalde iets gemakkelijker en was in balbezit sterker, Heerde daarentegen zocht directer de weg naar het doel en was minstens zo gevaarlijk. Germanicus begon goed aan het duel en de eerste grote kans was dan ook voor de ploeg van Eric Prins. Na een goede voorzet vanaf links, kon de doelman van Heerde de bal niet onder controle krijgen en kwam Stan Ypenburg in een goede positie om vanaf 20 meter op het doel te schieten. De bal raakte de paal en Heerde kwam met de schrik vrij. Hierna golfde het spel op en neer, zonder echt grote kansen voor beide teams. De spits van Heerde kwam nog tot een gevaarlijk schot, maar deze inzet werd prima gekeerd door doelman Vincent Beugelink.

Na de rust kreeg Germanicus in eerste instantie meer controle over het spel en werd het steeds dreigender. Toch was het Heerde dat eerst nog de grootste kans kreeg. Na een prima combinatie verscheen de aanvaller van Heerde oog in oog met Beugelink, maar deze kwam als overwinnaar uit deze strijd. Hierna was het de beurt aan Germanicus. Na een prima aanval opgezet op het middenveld via Kain Hoogeveen, kwam de bal via Pim van der Veen aan de linkerkant terecht bij Roelof van Dijk. Van Dijk gaf een uitstekende voorzet, waar van der Veen net niet bij kon maar achter hem stond Marco Verhoef klaar om de bal genadeloos hard in het dak van het doel te schieten. Na deze goal begon de ploeg uit Coevorden nog makkelijker te voetballen en was men een aantal malen dicht bij de 0-2. Deze kwam er echter niet en de trainer van Heerde wisselde om meer druk te krijgen voorin. Met het inbrengen van een boomlange aanvaller kwam het signaal om meer opportunistisch te gaan spelen en dit bracht resultaat voor de thuisploeg. Via een aanval vanaf de zijkant kwam de bal voor het doel van Germanicus en nu was ook Beugelink kansloos en daarmee kwam de 1-1 op het scoreboard te staan. Germanicus was nu even de kluts kwijt en bijna had de thuisploeg ook direct aansluitend de voorsprong genomen, maar de defensie kon nog net ingrijpen. Beide ploegen gingen nu vol voor de winst en bij Germanicus kwam Cremer voor de laatste 25 minuten in het veld voor Pim van der Veen. Cremer viel goed in en werd ook veelvuldig gezocht door zijn teamgenoten. Heerde bleef met lange ballen werken en was hier bijna succesvol mee, ware het niet dat Beugelink een tweetal malen de bal uit het doel wist te ranselen.

In de slotfase van het duel kwam dan toch de beslissing in het voordeel van Germanicus. Cremer werd goed in stelling gebracht en op zijn inzet was de doelman van Heerde nu wel kansloos en daarmee besliste hij de wedstrijd in het voordeel van Germanicus.

De resterende minuten brachten geen verandering meer en hierdoor werd uiteindelijk een mooie overwinning bijgeschreven. Germanicus heeft door deze overwinning een goede stap kunnen zetten richting de top drie en mag nu zondag thuis tegen Emmeloord proberen deze goede start verder vorm te gaan geven.