Germanicus Coevorden toont spierballen in oefenclash tegen CSVC

Germanicus heeft zaterdagmiddag op sportpark Klinkenvlier in Coevorden eenvoudig afgerekend met CSVC. De ploeg van André Mulder won de oefenclash tegen de stadgenoot met 1-5.

Germanicus was voor rust al heer en meester en hoefde niet tot het gaatje te gaan om de zaterdag 3e klasser van zich af te houden. Halverwege stond er al 0-2 op het scorebord en dat was een magere afspiegeling van de krachtsverhouding.

Bron: CoevorderCourant – foto  André Maes

Na een kwartier opende Jessie Rotmensen de score. De van SVV ’04 overgekomen aanvaller uit Schoonebeek rondde een fraaie assist van Nance Hoogeveen keurig af. CSVC kon daar maar weinig tegenover stellen. Met een geweldig afstandsschot van zeker 25 meter verdubbelde Stan Ypenburg binnen het half uur de marge.

Slippertje

Direct na rust leek het even weer een beetje spannend te worden. Niels Santing profiteerde optimaal van een slippertje van doelman Bram Weerink (1-2), maar Germanicus nam al snel het heft weer stevig in handen. Nieuweling Twan Jalving (ex-vv Sweel) zorgde in de 51e minuut voor een veiliger marge (1-3).

Germanicus nam daarna wat gas terug en CSVC kwam iets meer aan voetballen toe. De ploeg van Nico Kats bleef echter slordig in de afronding. Op aangeven van Roelof van Dijk zorgde Stan Ypenburg in de 67e minuut met zijn tweede treffer voor de 1-4. Het slotakkoord was voor Marco Cremer. Met een individuele actie bij de eerste paal zette hij tien minuten voor het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Dilano Compagne de 1-5 op het bord.

Tevreden blik bij André Mulder

Na afloop een tevreden blik op het gezicht van André Mulder. Volgens de oefenmeester uit Nieuw-Amsterdam staat zijn ploeg er fysiek goed voor.

,,We zijn ruim twee weken onderweg, maar je ziet al steeds meer de vaste contouren ontstaan. Vanmiddag hebben we de wedstrijd vrijwel volledig gecontroleerd door veel in balbezit te zijn.”

Dat is een aspect waar Mulder op wil hameren bij zijn nieuwe ploeg. ,,Dat is in de 1e klasse echter nog lang niet zo eenvoudig, waar het tempo toch hoger ligt dan wat Germanicus vorig seizoen gewend was.”

De promovendus gaat het avontuur op het hogere niveau onbevangen tegemoet. ,,We kijken niet direct naar de ranglijst, maar proberen eerst een mooie reeks neer te zetten.”

Dinsdagavond oefenduel tegen vv Gramsbergen

Germanicus oefende al tegen Olde Veste ’54 (1-5) en hoofdklasser Noordscheschut (1-3). Er wacht dinsdagavond (20.00 uur) op sportpark De Pampert nog een testcase tegen zaterdag 2e klasser vv Gramsbergen als afsluiter van de voorbereiding.

Komende zondag (30 augustus) speelt Germanicus weer om het echie. De Coevordenaren starten het bekertoernooi om 14.30 uur met een thuiswedstrijd tegen zondag 2e klasser Sc Stadskanaal.

CSVC-trainer Nico Kats realistisch na voetballoze periode

CSVC-coach Nico Kats wilde nog niet al teveel waarde hechten aan de ruime nederlaag tegen het twee klassen hoger spelend Germanicus. ,,We zijn amper veertien dagen bezig en dit was onze tweede oefenwedstrijd. Je ziet duidelijk dat na een voetballoze periode van vijf maanden automatismen ontbreken.”

De coach uit Ommen wil zich volledig concentreren op de start van de competitie. ,,Dan moeten we er staan. We hebben vanmiddag gezien dat veel dingen nog voor verbetering vatbaar zijn en een ploeg als Germanicus straft de tekortkomingen genadeloos af. In dit stadium is dat niet erg, want daar leren we als jonge ploeg juist van. Het districtsbekertoernooi gaan we benutten om weer wedstrijdritme op te doen.”

CSVC – dat afgelopen week het oefenduel tegen DKB uit De Krim met 4-2 verloor – ontvangt komende zaterdag in de eerste poulewedstrijd streekgenoot NKVV uit Dalerpeel. Het duel op Klinkenvlier begint om 14.30 uur.