Germanicus de baas in aloude streekderby tegen WKE’16

Germanicus heeft zondagmiddag op sportpark Grote Geert in Emmen in een boeiende wedstrijd met 1-2 gewonnen van WKE’16. De aloude streekderby tussen de beide rivalen stond na dertien seizoenen weer op het programma.

De zege kwam niet zonder slag of stoot tot stand. In de slotminuten van de wedstrijd moesten de Germanen nog alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. De ploeg van André Mulder hield echter knap stand en nam de drie punten meer naar Coevorden.

Germanicus startte net als afgelopen zondag tegen Rolder Boys (2-1) voortvarend en door het speloverwicht op het middenveld kwam de thuisploeg er in de beginfase nauwelijks aan te pas. Doordat WKE’16 veelal de lange bal hanteerde, konden de Coevordenaren op het kunstgrasveld in alle rust opbouwen. Na half uur werd het overwicht ook in een doelpunt uitgedrukt: Nance Hoogeveen tekende vanuit een bijna onmogelijke hoek de 0-1 aan.

Na de pauze kwamen beide teams ongewijzigd het veld op, maar WKE’16 tapte uit een ander vaatje. Het zette vroeg druk en Hendrik Gustin zette niet eens onverdiend de 1-1 op het scorebord.

Germanicus herpakte zich snel en nam gaandeweg weer het intiatief. Via een aanval uit het boekje werd Stan Ypenburg vrijgespeeld voor de keeper en kon koelbloedig de 1-2 aantekenen. Met nog twintig minuten op de klok ging WKE’16 over tot het alles-of niets offensief en creëerden beide teams nog diverse mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord. Door de zege stijgt Germanicus in de 2e klasse L naar de vierde plaats met negen punten uit de laatste 3 wedstrijden. Komende zondag staat opnieuw een streekderby op de rol: dan komt buurgenoot Dalen naar De Pampert.