Germanicus en Valthermond in evenwicht

Germanicus speelde afgelopen zondag zijn derde bekerwedstrijd en ging daarvoor op bezoek bij competitiegenoot Valthermond. Valthermond had uit de eerste twee bekerwedstrijden 6 punten weten te behalen en Germanicus zou met 4 doelpunten verschil moeten winnen om alsnog door te gaan in de beker. Trainer Prins kon vanwege een schorsing niet beschikken over Pim van der Veen, maar voor de rest is iedereen weer fit en aan boord.

Valthermond begon spectaculair, uit de aftrap werd direct diep gespeeld en linkerspits Jesper de Graaf nam de bal in één keer op zijn pantoffel en liet daarmee keeper Beugelink kansloos. Waarschijnlijk het snelste doelpunt ooit in Valthermond was hiermee een feit.

Germanicus liet zich echter niet uit het veld slaan en trok het initiatief naar zich toe. Er kwamen al snel kansen, waarbij soms te lang werd gewacht met afronden en te vaak nog een keer werd afgespeeld. Roelof van Dijk kwam in kansrijke positie, maar zijn inzet ging net over de lat.

Valthermond kwam er zeker bij vlagen gevaarlijk uit en bij één van de uitbraken stond Beugelink op zijn post en voorkwam hiermee de 2-0.

Na rust kwam Justin Tijsma, de weer fitte, Devon Smit vervangen en bleef Germanicus op zoek naar de gelijkmaker. Een uitstekend schot van Niels Haandrikman zeilde net voorlangs en Germanicus probeerde de druk te verhogen. Na een goed uur kwam de verdiende gelijkmaker er dan toch. Een mooie voorzet van Marco Verhoef werd uitstekend afgerond door Marco Cremer. Na deze gelijkmaker gingen beide ploegen voor de volle winst. Aan beide zijden ontstonden nog een aantal kansen, waarbij Valthermond met een knal op de lat nog het dichtste bij de overwinning was, maar een doelpunt werd er niet meer gemaakt. Door dit gelijkspel eindigt het bekeravontuur voor Germanicus en aanstaande zondag begint voor de geel/zwarten de competitie met een thuiswedstrijd tegen het uit de 1e klasse gedegradeerde FC Assen.