Germanicus Futsal wint kraker tegen Tunas

Vrijdagavond 29 oktober stond de kraker op het programma tussen Germanicus en koploper Tunas uit Hoogeveen. Bij de thuisploeg ontbraken Paul vd Sande en Roy Piek. Voor Germanicus stond deze wedstrijd in het teken van revanche. De allereerste competitiewedstrijd werd immers verloren tegen deze tegenstander.

Deze avond kwamen de geelzwarten beter voor de dag. In de 1e helft werd al snel duidelijk dat Germanicus gebrand was om te winnen. Tegen de technisch goede tegenstander werd er scherp verdedigd en waren er kansen in de omschakeling. Na zo’n snel omschakelmoment kwam Germanicus dan ook op 1-0. Na een vlotte aanval kreeg de thuisploeg een corner die snel genomen werd door Nick en simpel afgewerkt door Justin. Dit was de opmaat voor een leuke wedstrijd waarbij Germanicus na een klein kwartier op een 2-0 kwam. Na een aanval over veel schijven kwam de bal uiteindelijk bij Ruben Soppe terecht die de bal vol in de kruising schoot!

Tegenstander Tunas deed in deze wedstrijd ook leuk mee en probeerde combinerend door de verdediging van Germanicus te komen. Echter waren ze een vrije trap nodig om te scoren. De hard ingeschoten vrije trap ging via het hoofd van Rene hoog in het doel, 2-1. De spanning was voelbaar en Germanicus probeerde het gat met Tunas weer groter te maken. Na een paar gemiste kansen was het even later wel raak. Het was Nick Renting die wist te scoren na goed voorbereidend werk van Justin, 3-1. Deze voorsprong werd vervolgens goed verdedigd, wat frustraties opleverde bij de tegenstander. Met deze tussenstand werd er gerust.

Na rust een open wedstrijd waarbij Tunas op zoek was naar de aansluitingstreffer en Germanicus compact bleef staan en gevaarlijk werd in de tegenstoot. Na een minuut of 10 spelen wisten de Germanen de belangrijke 4-1 te scoren. De mee opgekomen Martin Bloemberg kreeg de bal op een presenteerblaadje en schoot goed binnen. Dit bleek de nekslag te zijn voor de Hoogeveners. In de resterende tijd kwam Germanicus nauwelijks in de problemen omdat het collectief heel sterk stond en weinig weggaf. En ook aanvallend bleef Germanicus gevaarlijk. Sterker nog, keeper Martijn Jansen zag zelfs kans om mee te gaan in de aanval en bijna te scoren. Maar niet veel later kreeg hij de uitgelezen kans om alsnog te scoren. Na een actie van Justin, kwam de bal op de hand vd tegenstander, wat een penalty opleverde. Keeper Martijn kon deze kans niet laten liggen en schoot beheerst binnen, 5-1. Niet veel later werd er afgefloten en won Germanicus voor de 4e keer op rij!

Wederom een sterk optreden van het collectief, die op deze manier moeilijk te verslaan is.