Germanicus grijpt naast nacompetitie

Voor Germanicus zit het seizoen erop. De ploeg van vertrekkend trainer-coach Eric Prins verloor zondagmiddag met 5-2 van Heerde. Door de nederlaag is Germanicus uitgeschakeld voor een plek in de nacompetitie.

Op het sportpark aan de Veldweg in Heerde troffen twee voetballende ploegen elkaar. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd trok Heerde uiteindelijk verdiend aan het langste eind.

Gemanicus begon slecht aan het duel. De formatie uit Gelderland kwam al na drie minuten door een doelpunt van Dennis Calkhoven op 1-0. Nog binnen tien minuten was de marge al verdubbeld: spits Nick Wijnenberg liet doelman Gio Mendes kansloos.

Schade gerepareerd

Hierna nam de ploeg Eric Prins het heft in handen. Stan Ypenburg bracht in de 18e minuut met een fraai afstandsschot de spanning terug: 2-1. Even later was de schade al geheel gerepareerd. Een prachtige voorzet van Marco Verhoef werd goed tegendraads ingekopt door Marco Cremer: 2-2.

Bovenliggende partij

Germanicus bleef de bovenliggende partij en had simpelweg ook op voorsprong moeten komen. Een goede kopkans van Marco Cremer ging echter rakelings voorlangs en ook een schot van Marco Verhoef trof geen doel. In plaats van een voorsprong gingen de Coevordenaren met een achterstand aan de thee. Uit een vrije trap van Mike Bronsink kwam Heerde op 3-2 en dat was een domper.

Meer risico

Door de tussenstanden op de andere velden moest Germanicus na rust meer risico nemen om nog kans te blijven maken op een periodetitel. Heerde bleef in de omschakeling echter levensgevaarlijk en sloeg in de tweede helft nog twee keer keihard toe waardoor uiteindelijk een 5-2 einduitslag op het scorebord stond.

Afscheid Eric Prins

Achteraf had winst voor Germanicus ook niet meer het verschil gemaakt, maar vooral door het zwakke begin werd de onnodige nederlaag ingeluid. Na zes seizoenen kwam er zondagmiddag ook een einde aan de samenwerking tussen Eric Prins en Germanicus. Praktisch alle spelers die in Heerde op het veld stonden hebben hun debuut onder Prins gemaakt. Allemaal spelers uit de eigen jeugd en die onder de hoede van de geroutineerde coach zijn uitgegroeid tot volwaardige eerste elftalspelers. Aan de nieuwe trainer-coach André Mulder de schone taak om met deze jonge en beloftevolle selectie de volgende stap te zetten.

Bron: coevordercourant.nl