Germanicus in tweede helft ruim langs Nieuw Buinen

HOOGEVEEN – Germanicus kent een goede start van de voorbereiding. Vrijdagavond werd er tijdens het Offerein Voetbaltoernooi in de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup met 5-0 gewonnen van Nieuw Buinen. Dinsdagavond neemt Germanicus het nu op tegen Gramsbergen dat SC Erica met 7-1 versloeg. De winnaar speelt vrijdagavond de finale tegen Hoogeveen zaterdag of WKE’16. Nieuw Buinen strijdt verder om de plekken 5 t/m 8.

Het duel tussen Nieuw Buinen en Germanicus was er natuurlijk één met een speciaal tintje. Naast het feit dat beide ploegen elkaar ook in de competitie zullen treffen, was het vooral bijzonder dat trainer Eric Prins met zijn nieuwe ploeg Nieuw Buinen tegenover zijn oude club stond.
Prins zal weer het nodige moeten opbouwen bij de ‘Buunsters’ die vorige seizoen degradeerden naar de tweede klasse. Bij Germanicus keerde André Mulder terug als trainer.
In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar nog aardig in evenwicht. Echt gevaarlijk werd het lange tijd voor beide doelen niet. Het waren echter de Coevordenaren die de score openden. Stan Ypenburg gaf doelman Rick Knigge het nakijken.
In de tweede helft was Germanicus duidelijk de bovenliggende partij en liep het via Marco Cremer (2x), Nance Hoogeveen en Ruben Soppe uit naar een 5-0 zege.

Vervolg

Dinsdagavond gaat het toernooi verder. Germanicus strijdt dan om 18.30 uur op het hoofdveld van Hoogeveen om een plek in de finale van de Paviljoen Nijstad Cup. Deze wordt vrijdagavond om 19.00 uur gespeeld. De tegenstander komt uit het duel tussen Hoogeveen zaterdag en WKE’16 (aftrap dinsdag om 19.00 uur). Nieuw Buinen strijdt verder om de plekken 5 t/m 8. Dinsdagavond is Dedemsvaart op veld 2 van HZVV om 19.30 uur de tegenstander. Een uur eerder speelt HZVV 2 tegen SC Erica.

Dinsdagavond wordt er ook verder gevoetbald om de AH Offerein Bokaal. Om 20.15 uur staan dan de duels HZVV – MSC en Hoogeveen – WHC op het programma. Hoogeveen won het eerste duel met 10-1 van MSC, terwijl HZVV met 5-2 won van WHC. Vrijdag 23 augustus volgt dan de absolute kraker tussen HZVV en Hoogeveen en het duel WHC – MSC. Beide duels beginnen dan om 20.45 uur.