Germanicus knokt zich naast Lemelerveld

Germanicus speelde zondag sinds lange tijd weer eens een keer thuis op de Pampert, waar Lemelerveld op bezoek kwam. In een, meer spannende dan goede, wedstrijd kwam Germanicus in blessuretijd verdient op gelijke hoogte door een treffer van Marco Verhoef.

Germanicus begon zwak aan de wedstrijd en liet zich veel te weinig zien in het strafschopgebied van de tegenstander. Op het lastig te bespelen veld werd veel te veel balverlies geleden en daarmee speelde het Lemelerveld in de kaart. De gasten wisten reeds in de beginfase te profiteren van balverlies op het middenveld en met een diepe bal werd de linkerspits van Lemelerveld vrij gezet voor keeper Vincent Beugelink. Beugelink wist in eerste instantie nog te redden, maar was kansloos toen de meegelopen spits Teun in de Wal de bal vrijstaand kon intikken. Germanicus was in de eerste helft niet bij de les en de betere kansen waren voor de gasten. De enige kans voor Germanicus in de eerste helft kwam op naam van Justin Tijsma. Na een goede aanval kwam de bal bij Roelof van Dijk die Tijsma de mogelijkheid bood om in te schieten. Het schot was echter niet krachtig genoeg en de doelman van Lemelerveld wist hier dan ook wel raad mee. De 0-1 ruststand was een logisch gevolg van het spel van de eerste helft.

Na de pauze kwam de niet geheel fitte Verhoef in het veld en hij verving Pim van der Veen. Met Verhoef kwam er meer dreiging in het spel van de geel/zwarten en kwamen de kansen ook. Germanicus wist meer druk te zetten en er werden ook meer duels gewonnen. Roelof van Dijk was dicht bij de 1-1, maar zijn kopbal werd over de lat getikt door de doelman. Even later kreeg Marco Cremer een uitstekende kans. Een prima bal op Verhoef werd door hem panklaar gelegd voor Cremer, die de bal voor het inschieten had. De doelman van Lemelerveld wist echter met een uitstekende redding ook deze bal te pareren. Er ontspon zich een vermakelijke wedstrijd, waarbij het lang niet altijd goed was maar waar nu in ieder geval geknokt werd voor elke bal door beide teams. De grootste kans voor Germanicus kwam in de 70eminuut. Na een overtreding in het strafschopgebied, waarbij van Dijk met twee handen om werd geduwd gaf de scheidsrechter een terechte strafschop. Aanvoerder Hindriks schoot deze bal echter te slap in en gaf hiermee de doelman de kans om deze bal uit het doel te ranselen. Germanicus bleef jagen op de gelijkmaker, maar moest steeds meer risico nemen en gaf dus ook meer ruimte weg. Lemelerveld wist hiervan niet te profiteren en werd steeds verder teruggedrongen. Trainer Prins probeerde met het inbrengen van Jurriaan Veldhuis en Devon Smit nog meer druk op te bouwen en gaf het signaal om 1 op 1 te gaan spelen. In de 85e minuut was de doelman van Lemelerveld eindelijk verslagen, maar nu was de paal de grote sta in de weg voor de geel/zwarten en hetzelfde scenario voltrok zich ook nog in de 90eminuut. Nu was Kain Hoogeveen de ongelukkige die het aluminium testte.

In de blessuretijd kreeg de jonge ploeg dan toch eindelijk loon naar werken. Marco Verhoef worstelde zich langs de verdedigers van Lemelerveld en wist de verdiende gelijkmaker te scoren. Hierna kreeg Veldhuis nog de mogelijkheid de 2-1 te maken, maar uit een lastige hoek wist de doelman nog een keer redding te brengen. Na een zwakke eerste helft volgde het herstel in het tweede gedeelte van de wedstrijd en wist men zich naar een punt te knokken tegen Lemelerveld dat op een prima wijze de strijd aanging.

IJs en weder dienende speelt Germanicus zondag thuis tegen Olyphia uit Noordwolde.