Germanicus niet bij de les tegen Beilen

Germanicus speelde zondagmiddag uit bij Beilen en verloor terecht met 4-0. Na de goede fase van de Germanen, waarin 3 wedstrijden op rij werd gewonnen, zat het er vandaag geen moment in. De Beilenaren zetten vanaf minuut 1 de Germanen flink onder druk en hadden dan ook door hun gretige inzet de overhand bij elke afvallende bal. Zoals het vaak gaat in de voetballerij, zit op dat soort momenten dan ook alles tegen. Op een lastig te bespelen bijveld, waarbij de ene de andere glijpartij opvolgde, werd praktisch geen duel gewonnen door de ploeg van trainer Eric Prins. Hierdoor aangemoedigd nam de ploeg van Beilen dan ook na een 2-tal kansen een voorsprong mee de kleedkamer in bij rust, daar het in de 41 e  minuut de 1-0 aantekende uit een terecht toegekende strafschop.

Na de rust kwamen de Germanen iets beter in het spel, waarbij via een goede aanval Pim van der Veen helaas vanuit buitenspelpositie het doel wist te vinden. Beilen was en bleef echter scherper en kwam snel na rust op 2-0.  De beste kans was voor Kain Hoogeveen, maar zijn vrije trap raakte de paal.  Na de dubbele wissel bij Germanicus, waarbij Fabian Greve en Nance Hoogeveen in het veld kwamen werd er alles of niets gespeeld. Marco Cremer kwam na een snelle aanval alleen voor de keeper, maar door een goede redding van doelman Vos werd er alsnog niet gescoord door de Germanen. Gastheer Beilen tekende in de 76 e  minuut de 3-0 aan, waarna de wedstrijd wel gespeeld was  De 4-0 was iets te veel van het goede, maar zeker niet onverdiend. Van deze wedstrijd kan de nog jonge ploeg uit Coevorden alleen maar leren dat je ook onder embarmelijke toestanden moet knokken voor de punten.

Germanicus speelt aanstaande zaterdagavond thuis op de Pampert en zal Dedemsvaart ontvangen, waarbij de opgedane ervaring van deze wedstrijd meegenomen kan worden om de draad weer op te pakken.