Germanicus sluit seizoen af met gelijkspel

Germanicus speelde zondag de laatste wedstrijd van het seizoen bij Olyphia in Noordwolde. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel, behalve de spreekwoordelijke eer en het werd een leuke open wedstrijd waarbij  3-3 de terechte uitslag zou worden.

Germanicus moest aantreden zonder de geschorste Daan van Dijk. Aanvoerder Harm Hindriks speelde zijn laatste wedstrijd voor Germanicus en zou zijn 8 seizoenen bij de club op een mooie wijze afsluiten.
Beide ploegen gingen vol op de aanval en na een goede 25 minuten stond het al 2-2. Reeds in de eerste minuut wist topscorer Marco Cremer na een prima voorzet van Marco Verhoef de 0-1 aan te laten tekenen. Uit de aftrap stond het ook al weer direct 1-1. Balverlies op het middenveld ging hieraan vooraf. Weer 2 minuten later kwam de ploeg van Eric Prins op achterstand na opnieuw niet sterk verdedigen. Germanicus zocht hierna opnieuw vol de aanval en na een overtreding op Marco Cremer, gaf de prima leidende scheidsrechter Burema een strafschop. Harm Hindriks werd door zijn teamgenoten aangewezen en opgeroepen en via een panenka penalty stond het weer gelijk. Voor rust kwam Olyphia weer op een verdiende voorsprong. Opnieuw werd niet goed ingrijpen fataal en kon men zo doorlopen naar keeper Beugelink, die na een aantal malen goed ingrijpen nu wel kansloos was.
In de rust kwamen Devon Smit en A junior Niels Haandrikman in het veld voor Justin Thijsma en Marco Verhoef. Smit ging centraal spelen en Roelof van Dijk schoof door naar het middenveld, waardoor er meer balans kwam. Germanicus ging op zoek naar de gelijkmaker, maar moest blijven oppassen voor de voorwaartsen van Olyphia. Germanicus kreeg een tweetal goede kansen op de gelijkmaker, maar het was de ingevallen Nance Hoogeveen die ontsnapte aan de rechterzijde en die zijn broer Kain Hoogeveen op een perfecte wijze bediende. De oudste van de twee broers Hoogeveen schoot goed in, maar de keeper kon pareren. Echter liet Cremer zien een echte spits te zijn en hij maakte met zijn 11e treffer van het seizoen, de inmiddels verdiende gelijkmaker. Cremer is na zijn blessure, die hem tot na de winterstop noodgedwongen aan de kant hield, op een prima wijze terugkomen. Hierna had Germanicus de wedstrijd nog kunnen winnen, maar zowel Nance Hoogeveen als ook Kain Hoogeveen hadden iets te veel tijd nodig om af te ronden. Het zou ook te veel van het goede zijn, want een 3-3 was een terechte uitslag over de 90 minuten.
Germanicus heeft het seizoen op een 5e plaats weten af te sluiten en dit is een uitstekende prestatie van de jonge ploeg van Eric Prins. Waar voor het seizoen door de supporters nog met een beetje angst werd gekeken naar de wel hele jonge ploeg is inmiddels het vertrouwen gegroeid en hoopt men dat deze lijn kan worden doorgetrokken.