Germanicus sterker dan Ruinerwold

Germanicus speelde zondag 22 oktober thuis tegen Ruinerwold en boekte een verdiende overwinning. Trainer Prins kon wegens ziekte niet beschikken over Fabian Greve, hij werd vervangen door Jurriaan Veldhuis.

Vanaf de eerste minuut was Germanicus de. bovenliggende partij en kreeg het kansen om de score te openen. Ruinerwold trok zich ver terug en probeerde vooral zonder kleurscheuren de openingsfase door te komen. Dit lukte prima maar dat lag vooral aan het feit dat Germanicus de geboden kansen niet wist te benutten en aan uitstekend keeperswerk van de doelman van Ruinerwold. Reeds in de eerste 5 minuten kreeg Germanicus twee opgelegde kansen maar eerst Stan Ypenburg en daarna Jurriaan Veldhuis wisten de kansen niet te benutten. Vervolgens kreeg men nog een aantal goede kansen, maar ook deze waren niet aan de Germanen besteed. Er lag veel ruimte aan de zijkanten, maar hier werd te weinig gebruik van gemaakt. Veel ging via het centrum, maar daar stond Ruinerwold prima te verdedigen en was men aan Germanicus zijde niet doortastend genoeg. Zo gingen beide ploegen met 0-0 rusten en hier kon vooral Ruinerwold tevreden mee zijn.
Direct na rust kreeg Germanicus opnieuw de eerste kans, maar opnieuw werd er niet resoluut genoeg afgewerkt. Ruinerwold putte moed uit het verzuimen van het benutten van de kansen aan Germanicus zijde en zocht ook meer de aanval. Bijna was dit direct succesvol, maar de spits van Ruinerwold kwam een teenlengte te kort om af te ronden. Pim van der Veen was inmiddels Jurriaan Veldhuis komen vervangen en Germanicus zocht nog meer de aanval. Een prima steekbal van Kain Hoogeveen zette Stan Ypenburg vrij voor de doelman van Ruinerwold, maar deze wist opnieuw prima te pareren. Even later kwam Marco Verhoef aan de rechterkant goed door,5 maar nu werd zijn schot geblokt door de doelman, dit gebeurde met zijn gezicht en hij moest dus even behandeld worden maar kon doorspelen. In de 70e minuut was het dan toch raak. Een goed genomen corner werd uitstekend ingeschoten door Roelof van Dijk en hiermee bracht hij Germanicus op de verdiende 1-0. Hierna zakte Germanicus wat terug en kreeg Ruinerwold meer balbezit zonder dat het echt heel gevaarlijk kon worden. Kain Hoogeveen werd vervangen door Devon Smit en hij stond aan de basis van de 2-0. Smit ging goed door aan de linkerkant en hij bezorgde de bal bij Marco Verhoef, die beheerst afronde. Hiermee was de wedstrijd beslist. Germanicus speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en wist zo voor de tweede keer op rij te winnen.
Aanstaande zondag mag men op bezoek bij koploper Dedemsvaart, dat nog geen puntverlies heeft geleden.