Germanicus veel te slordig tegen Lemelerveld

Germanicus speelde afgelopen zondag thuis tegen nummer drie Lemelerveld en liep tegen een terechte nederlaag aan, uiteindelijk werd het 0-3 voor de gasten.

Het begin van de wedstrijd was voor Germanicus en vooral via Roelof van Dijk probeerde men door te komen in het strafschopgebied van de tegenstander. Marco Verhoef kwam op links goed door, maar zijn voorzet was net te scherp voor Fabian Greve. Germanicus werd slordiger en nadat eerst een fout in de achterhoede nog niet afgestraft werd en Beugelink redding kon brengen, werd even later dodelijk balverlies op het middenveld wel afgestraft. Op voorhand werd nog gewaarschuwd voor dit scenario, want op achterstand komen tegen het fysiek sterke Lemelerveld betekent een zware middag tegemoet gaan. Germanicus had na deze achterstand moeite om weer in het spel te komen. Door middel van twee vrije trappen op de rand van het zestienmeter gebied kwamen er voor rust nog kansen, maar ook hier werd veel te slordig en lichtzinnig mee omgegaan.

Na de pauze was de wedstrijd in feite snel beslist. Zwak verdedigen aan de rechterkant gaf de mogelijkheid om een voorzet los te laten op de spits van Lemelerveld. Deze stond geheel vrij op vijf meter afstand van het doel en Beugelink was volstrekt kansloos op zijn inzet. Na deze treffer werd er door de geel/zwarten te weinig geloof meer getoond in een goed resultaat. Voorin werd veel te weinig strijd geleverd en de absolute wil om duels te winnen was niet aanwezig. Met het invallen van Nance Hoogeveen kwam er weer wat meer bravoure in de ploeg. Een schot van de O19 speler werd goed gepareerd door de doelman van Lemelerveld. Veel meer kansen wist men ook niet creëren en de gasten waren gevaarlijker en doeltreffender. Uit één van deze kansen kwam nog de 0-3 eindstand tot stand. De uitstekend leidende scheidsrechter Boekholt vond het na 90 minuten welletjes en deed daarmee iedereen een plezier.

Germanicus zal terug moeten naar de basis. Wat deze basisregels zijn zal men ongetwijfeld zelf weten. Het is aan het team om aankomende zondag hier een passend antwoord op te geven, want dan mag men op bezoek bij Asser Boys.