Germanicus vergeet in de 1e helft kansen af te maken tegen Roden

Op deze koude zondagmiddag heeft germanicus het vooral in de 1e helft laten liggen. In de 7e minuut legde Reinier de Boer de bal terug op Roelof van Dijk, zijn geplaatste schot spatte op de paal uiteen. Na een kwartier spelen kon uitblinker Yska Last aan Roder zijde vanaf de middellijn ongehinderd oplopen en met een schot van ruim 30 meter verschalkte hij de doelman van Germanicus. Na deze achterstand drukte Germanicus de thuisclub continu op eigen helft. Diverse kansen werden om zeep geholpen door de voorwaartsen van Germanicus, zoals in de 35e minuut werd een voorzet van Jarne Pol door Reinier de Boer op de lat gekopt. Op slag van rust kon Yska Last wederom ongehinderd op doel schieten, 2-0.
Na rust een minder Germanicus, in de 73e maakte aanvoerder Rick Renkema met schot in de verre hoek de 3-0.
In de 88e profiteerde Reinier de Boer van een blunder van de keeper van Roden en scoorde de 3-1.
Germanicus kan zich nu opmaken voor het Protos Weerink toernooi. In het weekeinde van 14 Januari gaat Germanicus naar het Spaanse Sevilla voor een trainingskamp. Op zondag 22 januari wordt de competitie hervat met meteen een zespunten wedstrijd uit bij Emmen.